، amintaherinastaran@gmail.com
چکیده: (5309 مشاهده)
چکیده:
ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻭ ﻫﺪﻑ: مغز قادر به تولید سلول های عصبی جدید از طریق نوروژنز در دوران پس از بلوغ است واین فرآیند را می توان همراه با برخی تغییرات در رژیم غذایی و شیوه زندگی بهبود بخشید. دو منطقه خاص در مغز، شواهد نوروژنز پس از بلوغ را نشان می دهند : هیپوکامپ و سابونتریکولار. کاهش حجم هیپوکامپ اختلالاتی را در حافظه و یادگیری ایجاد می نماید، یکی از دلایل تغییر حجم هیپوکامپ تغییر در تعداد نورون های آن است. . نسترن وحشی گیاهی چند ساله از خانواده Rosaceae است. خواص آنتی اکسیدانی ترکیبات فنولی موجود در میوه نسترن کوهی می توانند رادیکال های اکسیژن را در سیستم های سلولی و غیر سلولی مهار نمایند، این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی بر دانسیته نورونی هیپوکامپ انجام شد.
ﺭﻭﺵ ﺑﺮﺭﺳﻲ : در این تحقیق تجربی ابتدا از میوه گیاه نسترن کوهی با کد هرباریوم 9737 توسط روش سوکسله عصاره آبی تهیه شد. این مطالعه تجربی روی 24 راس موش سوری نر بالغ انجام شد. موش ها بطور تصادفی به 4 گروه شش تایی کنترل ، تیمار با عصاره دوز 75,50,25 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. در گروه های تیمار عصاره به روش داخل صفاقی(IP) به مدت 21 روز به طور پیوسته با فاصله زمانی 24 ساعت تزریق شد و به گروه شاهد نیز نرمال سالین تزریق شد. بعد از گذشت یک ماه از اولین تزریق حیوانات بیهوش و مغز به آرامی از جمجه خارج گردید. پس از مراحل پاساژ بافتی برش های سریال 7 میکرونی با رنگ آبی تولوئیدین و اریتروزین رنگ آمیزی شدند. سپس از مناطق مختلف هیپوکامپ عکسبرداری شد و توسط روش های استریولوژی و متد دایسکتور ، دانسیته نورونی مناطق مختلف هیپوکامپ در گروه های مختلف ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه شد.
یافته ها: در گروه های تیمار شده با عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم در تمام مناطق هیپوکامپ دانسیته نورونی نسبت به گروه کنترل افزایش یافت.به طوری که دانسیته نورونی در منطقه CA1 در گروه های کنترل،تیمار 75,50,25 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن به ترتیب 55،80،67و58؛در CA2 65،89،75و72ودر CA3 76،95،89و81 تعیین شد.
نتیجه گیری: به نظرمی رسد که عصاره آبی میوه گیاه نسترن کوهی با دوز 25 میلی گرم بر کیلوگرم باعث افزایش دانسیته نورون های هیپوکامپ موش آزمایشگاهی میگردد که احتمالا به علت داشتن ویتامین C ،ترکیبــات پلــی فنــولی و فلاونوئیدهای موجود در این عصاره باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1395/11/3 | پذیرش: 1396/6/13 | انتشار: 1396/11/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول