جلد 73، شماره 4 - ( 10-1396 )                   جلد 73 شماره 4 صفحات 236-243 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Investigation of antibacterial properties of ethanolic extracts of seven medicinal plants used in Khorasan province by disk and well diffusion methods. Research in Medicine. 2017; 73 (4) :236-243
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1764-fa.html
منصوری نرجس، مقدم محمد، کاظمی فاطمه، بحرینی معصومه، آرویی حسین. بررسی تاثیر غلظتهای مختلف عصاره اتانولی هفت گیاه دارویی بر سه سویه باکتری. پژوهش در پزشکی. 1396; 73 (4) :236-243

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1764-fa.html


دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد ، m.moghadam@um.ac.ir
چکیده:   (271 مشاهده)

سابقه و هدف: امروزه با افزایش استفاده از آنتی‌بیوتیکها و نیز گسترش سویههای مقاوم، استفاده از ترکیبات طبیعی به عنوان جایگزین مواد سنتزی، با اثرات جانبی کمتر، اهمیت زیادی یافته است. از این رو هدف از مطالعه حاضر، بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره‌های اتانولی 7 گیاه دارویی چای سبز(Camellia sinensis) ، آویشن خراسانی (Thymus transcaspicus)، کاکوتی (Ziziphora clinopodioides)، پونه (Mentha pulegium)، زیره سبز (Cuminum cyminum)، ریحان بنفش (Ocimum basilicum var. purpurascence) و نعناع فلفلی(Mentha piperita)  بر روی سه سویه باکتری Escherichia coli Famp (ATCC 700891) و Salmonella enterica TA100 (PTCC 1709) و Pectobacterium caratovorum بود.

مواد و روش کار: تحقیق از نوع تجربی و به صورت in vitro انجام شد. عصارههای گیاهان مذکور به روش مسراسیون (خیساندن) تهیه و اثر ضدمیکروبی با دو روش انتشار دیسکی و چاهک در غلطتهای 1/0، 2/0، 4/0، 8/0 و 1 میلیگرم بر میلیلیتر بررسی شد. متغیرهای این پژوهش شامل نوع عصاره، غلظتهای مختلف عصارهها و سویه‌های مختلف باکتری بود.

یافتهها: نتایج این پژوهش نشان داد عصاره گیاهی چای سبز در هر دو روش مورد بررسی دارای بالاترین قطر هاله عدم رشد در هر سه سویه باکتری بود به طوریکه عصاره چای سبز با غلظت 8/0 و 1 میلیگرم بر میلیلیتر، بیشترین فعالیت ضدمیکروبی را نسبت به سایر عصاره‏های مذکور دارا بود. باکتری اشرشیاکلی کمترین و پکتوباکتریوم بیشترین مقاومت به عصارهها را نشان دادند.

نتیجه‌گیری: نوع و غلظت‌های مختلف عصاره‌ها و نوع باکتری بر میزان هاله عدم رشد تاثیرگذار بودند. میزان خاصیت ضدمیکروبی با افزایش غلظت عصاره‌ها در هر دو روش انتشار دیسکی و چاهک افزایش یافت. میزان قطر هاله عدم رشد در روش انتشار چاهک، بالاتر از روش انتشار دیسکی بود.

متن کامل [PDF 1794 kb]   (69 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۶/۳/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۶/۶/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۱۱/۱

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb