جلد 42، شماره 3 - ( 7-1397 )                   جلد 42 شماره 3 صفحات 136-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

motabar roodi M, Tehranipour M, amintaheri N. The Effects of aqueous extracts of millet (Panicum miliaceum L.) on spatial memory density in male mouse. Research in Medicine 2018; 42 (3) :131-136
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1820-fa.html
معتبر رودی مسعود، طهرانی پور مریم، امین طاهری نسترن. بررسی اثر عصاره آبی دانه گیاه ارزن پروسو (panicum miliaceam) برحافظه فضایی در موش سفید آزمایشگاهی نر. پژوهش در پزشکی. 1397; 42 (3) :131-136

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1820-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد. ، maryam_tehranipour@mshdiau.ac.ir
چکیده:   (3672 مشاهده)
ﺯﻣﻴﻨﻪ ﻭ ﻫﺪﻑ: یکی از مشخصه‌های انسان ها توانایی آنها در تغییر رفتار بر اساس تجربیات قبلی می‌باشد . یادگیری عبارت از کسب اطلاعاتی است که این امر را امکان پذیر می‌کند و حافظه به مفهوم حفظ و ذخیره این اطلاعات می‌باشد. گیاه ارزن حاوی پروتئین­ها، مواد معدنی، ویتامین­ها و آنتی­اکسیدان­های مورد نیاز برای حفظ حیات و سلامت سلول­های بدن پستانداران است. این مطالعه به­منظور تعیین اثر عصاره آبی دانه گیاه ارزن پروسو (Panicum miliaceum L.) بر حافظه فضایی انجام شده است.
مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی 24 سر موش صحرائی نر به 4 گروه تقسیم شدند. عصاره آبی دانه گیاه ارزن پروسو به روش سوکسله تهیه شده و به سه گروه تیمار به­ترتیب با دوزهای 25، 50 و 75 میلی­گرم بر کیلوگرم به روش داخل صفاقی و به­مدت 21 روز تزریق شد. گروه کنترل نرمال سالین دریافت نمود. . پس از سپری شدن یک ماه از اولین تزریق، رفتارهای یادگیری و تستهای حافظه روی نمونه ها انجام شد.در این تحقیق برای بررسی حافظه فضایی از ماز آبی موریس و برای یادگیری اجتنابی غیر فعال از شاتل باکس استفاده شد. به منظور تحلیل داده‌های به دست آمده از تحلیل واریانس با اندازه گیری‌های مکرر و به منظور تحلیل داده‌های  حافظه از تحلیل واریانس یک طرفه(ANOVA)  استفاده شد.
یافته ها:  در تزریق عصاره‌های آبی با دوزهای ( 25 و 50  و 75 میلی گرم بر کیلو گرم)،  زمان پیدا کردن سکو بین گروه کنترل و تیمار‌های آبی در دوزهای (50 و 75 میلی گرم بر کیلوگرم) تفاوت معنی داری را نشان می‌دهد. (p<0/05) همچنین  زمان آموزش و زمان تست در گروه‌های کنترل و تیمار دریافت کننده عصاره آبی تفاوت معنی داری را نشان می‌دهد و بیانگر این است که این عصاره تاثیر قابل ملاحظه ‌ای داشته است.
نتیجه ­گیری:  عصاره آبی دانه گیاه ارزن پروسو باعث بهبود یادگیری و افزایش حافظه فضایی در موش سفید آزمایشگاهی نرمی شود که ممکن است علت آن در خواص آنتی اکسیدانی گیاه ارزن  نهفته باشد.
متن کامل [PDF 456 kb]   (1039 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فیزیولوژی
دریافت: 1396/8/17 | پذیرش: 1397/4/9 | انتشار: 1397/7/9

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb