iravani M, Mahinpour R, Zahraei Z, Toluei Z. In Vitro Evaluation of the Antimicrobial Properties of Essential Oils and Methanolic Extracts of Four Species of Salvia L.. Research in Medicine 2019; 43 (3) :157-163
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1956-fa.html
، zahraei@kashanu.ac.ir
چکیده: (3402 مشاهده)
سابقه و هدف: امروزه به دلیل افزایش استفاده از داروهای شیمیایی و گسترش مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیک های سنتتیک)صناعی(، همچنین عوارض
جانبی مصرف داروها، شناسایی و معرفی گونه های گیاهی با خواص دارویی و ضدمیکروبی اهمیت زیادی دارد. انواع گونه های مریم گلی نیز در طب سنتی و
مدرن برای اهداف درمانی استفاده شده اند. در این مطالعه خواص ضدمیکروبی اسان سها و عصاره های متانلی چهار گونه از جنس Salvia شامل گون ههای
S. ceratophylla L. ، دو جمعیت از گونه . S. reuterana Boiss ، دو جمعیت از گونه . S. limbata C.A. Mey و . S. syriaca L از منطقه کاشان )اصفهان، ایران(
ارزیابی شد.
مواد و رو شهای بررسی: در این مطالعه که به روش تجربی- آزمایشگاهی انجام شد، عصار ههای متانلی گونه های مطالعه شده با روش سوکسله تهیه شدند.
اسانس ها با استفاده از روش تقطیر با آب به وسیله دستگاه کلونجر اسانس گیری شد. خواص ضدمیکروبی این گونه ها با روش انتشار در آ گار و تعیین حداقل غلظت
مهارکننده رشد ) MIC ( و حداقل غلظت کشنده باکتری ) MBC ( بررسی شد.
یافت هها: اسان سها و عصار ههای متانلی این نمونه های گیاهی بر باکتری های گرم مثبت Staphylococcus epidermidis ، Staphylococcus aureus و Bacillus
subtilis در غلظت 30 mg/ml اثر ضدمیکروبی نشان دادند. در ضمن عصاره S. reuterana و اسانس S. limbata از دره نیز سبب مهار رشد Candida albicans
شدند.
نتیج هگیری: به نظر می رسد با توجه به خواص ضدمیکروبی برخی از عصار هها و اسانس هایی که در این مطالعه مشاهده شد، می توان از آن ها پس از مطالع ههای
تکمیلی گسترده تر به عنوان جایگزین داروهای ضدمیکروبی استفاده کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
طب سنتی دریافت: 1397/9/24 | پذیرش: 1398/2/28 | انتشار: 1398/6/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول