جلد 44، شماره 4 - ( 10-1399 )                   جلد 44 شماره 4 صفحات 566-562 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Barouti E, Nemati S. Impact of probiotic supplement (LactoFem) on Glycemic Control, Lipid profile and pregnancy out comes in women with Gestational Diabetes. Research in Medicine. 2020; 44 (4) :562-566
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2003-fa.html
باروتی عصمت، نعمتی سارا. بررسی اثر پروبیوتیک لاکتوفم روی کنترل قند، پروفایل لیپید و عوارض بارداری در زنان مبتلا به دیابت بارداری. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (4) :566-562

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2003-fa.html


گروه زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، saramti@yahoo.com
چکیده:   (2291 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت بارداری ( Gestational Diabetes Mellitus ) از اختلال های رایج در بارداری است که بهبود وضعیت متابولیک وکاهش عوارض بارداری در آن اهمیت بسزایی دارد. در این زمینه پروبیوتیک ها به تازگی مورد توجه قرار گرفته اند، ولی یافته های کمی وجود دارد، لذا ما به بررسی اثر پروبیوتیک روی کنترل قند، بهبود پروفایل لیپید و نتایج بارداری در بیماران مبتلا به دیابت بارداری پرداختیم.
مواد وروش ها: در این مطالعه کار آزمایی بالینی ، 120 بیمار مبتلا به دیابت بارداری تحت رژیم درمانی، بررسی شدند. بیماران به طور تصادفی در دو گروه (هر گروه 60 نفر)پروبیوتیک و کنترل (پلاسبو) تقسیم شدند، مشاوره تغذیه انجام شد و به مدت شش هفته تحت درمان قرار گرفتند. ویژگی های بیوگرافیک(سن، سن بارداری،تعداد بارداری، BMI )بررسی و سطح سرمی FBS، TG، Total cholesterol ، LDL و HDL قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شد. همچنین وزن موقع تولد، نمره آپگار ، نیاز به شروع انسولین و عوارض بارداری در تمامی بیماران بررسی شد. نتایج در نرم افزار SPSS با آزمون های آماری من ویتنی و تست تی تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: بیماران دو گروه از نظر معیارهای بیوگرافیک همسان بودند و تمامی بیماران در ابتدای سه ماهه دوم بارداری قرار داشتند. در گروه تحت پروبیوتیک FBS کاهش معناداری داشت ( 01 / P=0 )، و نسبت به گروه کنترل نیاز به شروع انسولین به طور معناداری کمتر بود ( 026 / P=0 ). در هر دو گروه افزایش لیپیدها را شاهد بودیم که در گروه کنترل افزایش( 01 / LDL (P=0 و در گروه پروبیوتیک افزایش( 01 / HDL(P=0 معنادار بود. وزن موقع تولد( 001 / P=0 ) و عوارض باداری ( 028 / P=0 )در گروه تحت پروبیوتیک به طور معناداری کمتر بود.
نتیجه گیری: به نظر می رسد استفاده از پروبیوتیک ها در GDM به کنترل بهتر قند، کاهش نیازبه انسولین و کنترل بهتر سطح لیپید منجر می شود. همچنین عوارض بارداری در مصرف پروبیوتیک کاهش می یابد. برای تایید نتایج این مطالعه و به دست آوردن الگوی مصرفی مناسب پروبیوتیک ها انجام مطالع ههای وسیع تر پیشنهاد می شود.

متن کامل [PDF 452 kb]   (465 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: زنان وزایمان
دریافت: 1398/1/16 | پذیرش: 1398/12/20 | انتشار: 1399/4/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb