جلد 44، شماره 4 - ( 4-1399 )                   جلد 44 شماره 4 صفحات 567-572 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dargahi Z, Partoazar A, Naddafi S, Sopltan Dallal M M. Evaluation of Antibacterial Activity of Nanoparticles of Zinc Oxide on Standard Strains and isolates of Yersinia enterocylica and Enterococcus faecalis of Food. Research in Medicine. 2020; 44 (4) :567-572
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2060-fa.html
درگاهی زهرا، پرتوآذر علی رضا، ندافی شیما، سلطان دلال محمد مهدی. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر سویه های استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس از مواد غذایی. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (4) :567-572

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2060-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی تهران، ، msoltandallal@gmail.com
چکیده:   (577 مشاهده)
سابقه و هدف: به طور کلی، پیدایش بیماری های عفونی در سرتاسر جهان یک تهدید برای عموم به شمار می رود به خصوص با پیدایش گونه های باکتری گرم مثبت و گرم منفی که در برابر آنتی بیوتیک ها مقاوم هستند یک مشکل کلی در سلامت عموم به چشم می خورد. طی سالیان متمادی از آنتی بیوتیک ها برای کنترل انواع عفونت های ناشی از محیط های بیمارستان و اجتماع استفاده می شد.  پیشرفت های فعلی در زمینه نانو بیوتکنولوژی و توانایی تهیه نانو ذره اکسید روی در اندازه ها و شکل های مختلف منجر به رشد و توسعه عوامل جدید ضد میکروبی شده است. در این تحقیق، اثرات ضد باکتریایی نانو ذره اکسید روی بر دو باکتری یرسینیا انتروکلی تیکا و انتروکوک فکالیس مورد بررسی قرار گرفت.
مواد و روش ها: در این پژوهش، نانو ذره اکسید روی از زئولیت تهیه گردید و مقدار آن با استفاده از XRF تعیین شد. حداقل غلظت مهارکنندگی رشد (MIC) و حداقل غلظت باکتری کشی (MBC) با استفاده از روش انتشار دیسک تعیین شد.
یافته ها: بر اساس نتایج این بررسی، مقدار MIC نانو ذره اکسید روی برای همه ی باکتری های مورد آزمایش 4 میلی گرم بر میلی لیتر و مقادیر MBC این ماده برای سویه استاندارد و جدایه یرسینیا انتروکلی تیکا 4 میلی گرم بر میلی لیتر و برای سویه استاندارد و جدایه انتروکوک فکالیس 64 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید.
نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش، در مورد باکتری گرم منفی یرسینیا انتروکلی تیکا کاهش شدیدتری در مقایسه با باکتری گرم مثبت انتروکوک فکالیس مشاهده شد. با توجه به نتایج بدست آمده، می توان به استفاده از این نانو ذرات در بخش های مختلف صنایع غذایی از جمله بسته بندی مواد غذایی جهت مهار یا کاهش رشد میکروارگانیسم های موجود در غذا در آینده امیدوار بود.
 
متن کامل [PDF 503 kb]   (5 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/3/28 | پذیرش: 1398/12/19 | انتشار: 1399/4/7

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb