جلد 44، شماره 3 - ( 6-1399 )                   جلد 44 شماره 3 صفحات 435-430 | برگشت به فهرست نسخه ها

Reisi J, Sadeghi F, Esfarjani F. Effect of Body Pump Training and Ginger Supplementation on Leptin in overweight girls. Research in Medicine 2020; 44 (3) :430-435
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2078-fa.html
رئیسی جلیل، صادقی فروغ، اسفرجانی فهیمه. اثر تمرینات بادی پامپ و مصرف مکمل زنجبیل بر سطوح سرمی لپتین دختران دارای اضافه وزن. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (3) :430-435

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2078-fa.html

گروه فیزیولوژی ورزشی دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اصفهان ، jalil_reisi@yahoo.com
چکیده:   (1989 مشاهده)

سابقه وهدف: ﻟﭙﺘﯿﻦ ﺷﺎﺧﺺ ﻣﻬﻤﯽ در ﺗﻨ ﻈﯿﻢ اﻧﺮژی وﻣﺘﺎﺑﻮﻟﯿﺴﻢ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺑﺮ وزن ﺑﺪن ﻧﯿﺰ ﻣﻮﺛﺮﻣﯽﺑﺎﺷﺪ. تاکنون تحقیقات کمی در مورد تاثیر تمرینات بادی پامپ بر کاهش وزن و سطوح لپتین صورت گرفته است. هدف از انجام این پژوهش این بود  که آیا تمرینات بادی پامپ می تواند سطوح لپتین و وزن را در دختران غیر فعال را تغییر دهد؟ همچنین آیا مصرف مکمل زنجبیل می تواند سطوح لپتین و وزن را در دختران غیر فعال را تغییر دهد؟
مواد و روش ها: در این پژوهش تجربی تعداد 48 دختر دانشجوی غیر فعال دانشگاه اصفهان با شاخص توده بدن (83/± 28) و سن (24/± 23)  در این پژوهش شرکت کردند. سپس، آزمودنی ها به 5 گروه تمرین، تمرین و مکمل، مکمل، کنترل و دارو نما تقسیم شدند. آزمودنی ها سه روز در هفته در تمرینات بادی پامپ با شدت متوسط شرکت و گروه مکمل نیز روزانه 3 عدد کپسول حاوی 250 میلی گرم زنجبیل در سه نوبت مصرف نمودند. برای تحلیل داده ها از آزمون تحلیل واریانس استفاده شد.
یافته ها: لپتین و شاخص توده بدن در گروه های تمرین و تمرین و مکمل نسبت به پیش آزمون تفاوت معنی دار  بود (003/0p=   , 23/5=, t001/0p=   , 33/10=  t). علاوه بر این سطوح لپتین در گروه تمرین و مکمل نسبت به گروه تمرین به تنهایی  کاهش بیشتری یافت (002 /0p=  , 11/13= F).
نتیجه گیری: به نظر می رسد که ترکیب تمرین بادی پامپ و دریافت مکمل زنجبیل موجب کاهش وزن و سطوح لپتین می شود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تربیت بدنی و علوم ورزشی ( فیزیولوژی ورزشی - بیومکانیک ورزشی )
دریافت: 1398/4/23 | پذیرش: 1398/9/27 | انتشار: 1399/6/17