گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران ، drp.rahimi@gmail.com
چکیده: (2097 مشاهده)
سابقه و هدف: سلول های بنیادی اسپرماتوگونی ( SSCs )مدلی عالی برای کمک به درک بیشتر روند تمایز، رشد و عملکرد بیضه هاست و در نتیجه امکان استفاده بیشتر از این سلول ها در درمان نازایی، تولید حیوان های تراریخته و داروهای نوترکیب را فراهم می کنند. هدف از این مطالعه تعیین اثر غلظت های مختلف ملاتونین بر القای کلون یزایی SSCs است. مطالعه حاضر در بازه زمانی تابستان 1396 و در آزمایشگاه کشت سلولی دانشکده دامپزشکی دانشگاه رازی کرمانشاه انجام شد.
مواد و روش ها: نوع مطالعه حاضر تجربی بود. در مجموع پنج بار نمونه گیری از کشتارگاه و تکرار آزمایش انجام شد. سلول های اسپرماتوگونی از بیضه بره های نابالغ با استفاده از هضم آنزیمی دو مرحله ای استخراج شد و سپس به مدت 10 روز در سه گروه شامل گروه شاهد )کشت ساده در محیط پایه DMEM حاوی 1درصد آنتی بیوتیک و 5درصد سرم گوساله جنینی) FBS ( ( و تیمارهای 1 و 2 ) به ترتیب کشت در محیط کشت پایه مذکور توام با اضافه کردن یک میکرومول و یک نانومول ملاتونین( کشت شدند. تعویض محیط کشت هر 72 ساعت یک بار انجام و همزمان تعداد و قطر کلونی ها با استفاده از میکروسکوپ معکوس ارزیابی شد. آزمون آماری مورد استفاده آنالیز واریانس یکطرفه و سطح معنا داری 05 / P >0 در نظر گرفته شد.
یافته ها: ماهیت بنیادینگی سلول های اسپرماتوگونی با استفاده از رنگ آمیزی ایمنوسیتوشیمی علیه آنت یژن PGP9.5 تایید شد. تعداد و مساحت کلونی های اسپرماتوگونی در روز هفتم کشت در تیمار یک به طور معنا داری بیشتر از گروه شاهد بود (p=0/04578)
نتیجه گیری: به نظر می رسد افزودن ملاتونین با دوز یک میکرومول تاثیر مثبتی بر القای کلونی زایی سلول های بنیادی اسپرماتوگونی در محیط آزمایشگاه دارد. نویسندگان استفاده از هورمون ملاتونین را با دوز فوق برای کشت اسپرماتوگونی گوسفند پیشنهاد میکنند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم سلولی( سلولی مولکولی، سلول های بنیادی) دریافت: 1398/6/3 | پذیرش: 1398/9/19 | انتشار: 1399/4/7
ارسال پیام به نویسنده مسئول