جلد 45، شماره 2 - ( 4-1400 )                   جلد 45 شماره 2 صفحات 54-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami P, Bagheralmoosavi S, Kian Ersi S, Hojjat-Farsangi M, Salari S, Yaghmaie M, et al . Placental-specific protein 1 (PLAC1) gene expression profile in new diagnosed Chronic myeloid leukemia (CML) and Chronic lymphocytic leukemia (CLL) patients. Research in Medicine 2021; 45 (2) :50-54
غلامی پرستو، باقرالموسوی سروین، کیان ارثی شیرین، حجت فرسنگی محمد، سالاری سینا، یغمایی مرجان، و همکاران. و همکاران.. بررسی الگوی بیان آنتی ژن پروتئین اختصاصی جفتی1 ; Placenta-specific protein1) PLAC1) در بیماران مبتلا به لوسمی میلوییدی مزمن و لوسمی لنفوسیتی مزمن تازه تشخیص. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (2) :50-54

گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، msshabani@yahoo.com
سابقه و هدف:. آنتی ژن اختصاصی جفتی1 (PLAC1) از دسته مارکرهایی میباشد که بیان بالا بر سطح طیف گسترده ای از تومورهای انسانی و بیان محدود در بافتهای نرمال دارد. با توجه به فقدان مطالعات بیان PLAC1 در CML و CLL، تشویق شدیم تا به بررسی الگوی بیان ژن PLAC1 در بیماری های ذکر شده بپردازیم.
روش بررسی: نمونه های خون محیطی 6 بیمار CML و 10 بیمار CLL جمع آوری شد.  به علاوه نمونه های خون محیطی 10 فرد نرمال به همراه EDTA گرفته شد. تمام بیماران و افراد سالم قبل از نمونه گیری فرم رضایت نامه را امضا نمودند. سلولهای تک هسته ای آنها با روش فایکول جداسازی شد. سلولهای تک هسته ای جدا شده برای استخراج RNA و سنتز cDNA با روش RT-PCR استفاده گردیدند. بیان ژن PLAC1 در مقایسه با ژن GAPDH در افراد بیمار و کنترل با Real-Time PCR بررسی شد. نتایج حاصله با نرم افزارSPSS  و تست chi-square آنالیز آماری شد.
یافته ها: تمامی 10 نمونه نرمال PLAC1 منفی بودند. در گروه CML (4 مورد) در مقایسه با کنترل تفاوت معنی داری مشاهده شد (P-value=0.000) . در حالی که گروه CLL (1 مورد از 10 مورد) با کنترل، از نظر آماری اختلاف معناداری مشاهده نشد (P-Value=0.648). درصد قابل توجهی از CML بیان PLAC1 مثبت بود ولی در CLL بیان PLAC1 مشهود نبود.
نتیجه گیری: PLAC1 در CML، به عنوان یک بیومارکر می تواند بصورت بالقوه به عنوان مارکری برای کمک به تشخیص، پیش آگهی و درمان در آینده مطرح شود.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: خون شناسی و بانک خون
دریافت: 1398/10/28 | پذیرش: 1399/6/25 | انتشار: 1400/9/8