جلد 22، شماره 1 - ( فروردین - خرداد 1377 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 64-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifi F, Amirmoghadam H R, Azizi F. Prevalence of Diabetes and Timaired Glucose Tolerance in Villagers Older than 30 Years in Zanjan. Research in Medicine 1998; 22 (1) :55-64
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2230-fa.html
شریفی فرانک، امیر مقدمی حمیدرضا، عزیزی فریدون. شیوع دیابت و IGT در افراد بالای ۳۰ سال روستاهای استان زنجان. پژوهش در پزشکی. 1377; 22 (1) :55-64

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2230-fa.html


گروه داخلی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران.
چکیده:   (1430 مشاهده)
نظر به در دسترس نبودن اطلاعات کافی در مورد شیوع دیابت و عوامل مستعد کننده آن در جوامع روستایی، به منظور تعیین شیوع دیابت و عدم تحمل گلوکز در روستاهای استان زنجان بررسی حاضر در سال ۱۳۷۵ انجام شد.
در این مطالعه توصیفی، به روش تصادفی چند مرحله ای ۱۹۷۷ نفر از افراد روستایی بالای ۳۰ سال که شامل ۷۰۶ (۳۶ درصد) مرد و ۱۲۷۱ (۶۴ درصد) زن بودند، برگزیده شدند و به گونه دو مرحله ای مورد مطالعه قرار گرفتند. در مرحله اول قند خون ناشتا و دو ساعت بعد از خوردن ۷۵ گرم گلوکز اندازه گیری شد. در مرحله دوم، در افرادی که گلوکز خون آنان غیر طبیعی بود و تعدادی از افراد سالم آزمون تحمل گلوکز انجام شد. نتایج تحقیق نشان داد که 3/8 درصد افراد مورد مطالعه (3/6 مردان و ۴ درصد زنان) مبتلا به دیابت هستند و ۴۸ درصد آنان هیچ گونه اطلاع قبلی از بیماری خود نداشتند. به علاوه، 3/4 درصد افراد مبتلا به IGT بودند ( 1/9 درصد مردان و ۴ درصد زنان)، شیوع دیابت و IGT با افزایش سن بیشتر شد و به ترتیب در زنان ۳۰-۳۹ ساله از 2/3 درصد به 11/9 درصد در سنین ۷۰-۷۹ سالگی افزایش یافت ( 0/0001>P).
و در مردان از 2/6 درصد در ۳۰-۳۹ سالگی به 5/6 درصد در ۷۰-۷۹ سالگی رسید ( 0/001 >P).۳۰ درصد افراد دیابتی پیشینه خانوادگی مثبت داشتند که در مقایسه با گروه سالم با سابقه خانوادگی مثبت ۵ درصد افزایش نشان می دهد ( 0/0001 >P).
در مرحله دوم طرح، ۹۴ درصد گروه IGT در این مرحله نیز IGT داشتند و ۴ درصد دارای قند طبیعی و میزان قند ۲ درصد آنان در حد دیابت آشکار (Overt) بود. ۱۰۰ درصد کسانی که در مرحله اول دیابتی تشخیص داده شدند در مرحله دوم نیز دیابت داشتند. در مقایسه معیارهای سازمان جهانی بهداشت و NDDG در تشخیص دیابت و IGT، 3/9 درصد افراد سالم و ۱۰ درصد افراد با IGT و در کل، 4/3 درصد افراد با معیار NDDG در هیچ گروهی قرار نمی گیرند و لذا استفاده از معیار سازمان جهانی بهداشت در مطالعات اپیدمیولوژیک توصیه می شود .
این مطالعه نشان میدهد که شیوع اختلالات متابولیسم کربوهیدراتها در جامعه روستایی دور افتاده زنجان در حد پایین تر از شیوع گزارش شده در جوامع شهری ایران میباشد .
متن کامل [PDF 5644 kb]   (584 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/11/29 | پذیرش: 1398/11/29 | انتشار: 1398/11/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb