جلد 22، شماره 2 - ( تیر - شهریور 1377 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 39-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haddadian K, Rezaey O, Sadeghi S. A Survey of 423 Cases of Skull Fracture in " Loghman-E-Hakin " Medical Center. Shaheed Beheshti University of Medical Sciences & Health Services.. Research in Medicine 1998; 22 (2) :33-39
حدادیان کریم، رضائی امیدوار، صادقی سهراب. بررسی ۴۲۳ مورد شکستگی جمجمه. پژوهش در پزشکی. 1377; 22 (2) :33-39

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
شکستگی جمجمه، در جریان ضربه به سر از آسیب های اولیه می باشد که میتواند عوارض بسیاری را در فرد مصدوم برجای گذارد. این مطالعه از طریق بررسی پرونده ۶۵۱ نفر که دچار ضربه سر شده، در فاصله زمانی آبان ۷۳ لغابت اسفند ۷۴ به مرکز پزشکی لقمان حکیم مراجعه می کنند به عمل آمد. ۴۲۳ نفرشان شکستگی جمجمه داشتند که به منظور تعیین مشخصات، پیش آگهی و عوارض شکستگی جمجمه مورد بررسی قرار گرفتند که نتایج به دست آمده در زیر توضیح داده می شود ۸۵ درصد موارد شکستگی جمجمه از نوع خطی داشتند؛ 71/2 درصد مصدومان مذکر بودند و 72/6  درصد موارد شکستگی زیر ۱۵ سالگی روی داده بود. شایعترین محل شکستگی ناحیه آهیانه (40/6 درصد) و در 1/33 درصد موارد شکستگی همراه با ضایعات جمجمه ای بود که در گروه سنی افراد بالغ، له شدگی (61/2 درصد) و در اطفال، غده خونی خارج سخت شامه ای(21/2) درصد بیشترین شیوع را داشت. در مجموع، 15/8 درصد موارد نیاز به عمل جراحی داشتند که دو سوم این موارد عمل جراحی به منظور تخلیه هماتوم و در یک سوم موارد به علت استخوان فرو رفته انجام شد. آمار مرگ و میر در کل شکستگی ها 4/3 درصد بود و ۹۲ درصد بیماران بدون نقص عصبی از بیمارستان مرخص شدند. در مقایسه با آمار سایر کشورها، یافته ها نشان داد که در توزیع محل شکستگی، جنس و وضعیت هوشیاری مصدومان هنگام پذیرش تفاوت چشمگیری وجود دارد.

دریافت: 1398/11/29 | پذیرش: 1398/11/29 | انتشار: 1398/11/29