Amir Rasoli H,  Rajabi A,  Kambakhsh B,  Valayee N. A Study on the Rate of Contamination of Slaughtered Chicken by Campylobacter in Industrial Slaughter Houses.  Research in Medicine 1997; 21 (1) :7-13
URL: 
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2257-fa.html     
                     
                    
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران. 
                    
                    
                    چکیده:       (1943 مشاهده)
                    
                    
                    هدف این پژوهش، به منظور تعیین شیوع کامپیلوباکتر در مرغهای کشتارگاههای صنعتی شهر تهران در سال ۱۳۷۲ انجام گرفت.
مواد و روش ها، تحقیق به روش توصیفی روی ۳۰۰ مرغ که به روش نمونه گیری تصادفی منظم (مینماتیک) در کشتارگاههای صنعتی انجام گرفت و در آزمایشگاه میکروب شناسی بیمارستان امام خمینی از نواحی پوست، گوشت، روده و کبد نمونه برداری شد پس از کشت در ۴۲ درجه سانتیگراد و تهیه لام از پرگنه های مشکوک جهت دیدن باکتریهای مارپیچی با خمیده (کامپیلوباکتر) جهت تکثیر کلنیهای اکسیداز و کاتالاز مثبت در محیطهای آثار برگزیده کامپیلوباکتر، آگار خونی و آگار تغذیه بار دیگر کشت داده شدند.
نتایج این تحقیق نشان داد که میزان آلودگی در فصلهای چهارگانه مال در کشتارگاههای مختلف و در اعضای گوناگون مرغ از صفر تا ۳/ ۳۳ درصد متفاوت بوده است.
نتیجه گیری: با توجه به شیوع بالای آلودگی مرغها و اینکه احتمالا در مراحل انتقاله توزیع و منازل میزان شیوع آلودگی افزایش پیدا می کند نظارت بیشتر بر کشتارگاهها، پخت مرغ و مطالعات در مراحل مختلف توزیع مرغ و گشتارگاههای غیر صنعتی را طلب می کند .
 
                     
                    
                    
                     
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشی |
                    موضوع مقاله: 
                    
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )  دریافت: 1398/11/29 | پذیرش: 1398/11/29 | انتشار: 1398/11/29