کارشناسی ارشدتغذیه،تهران،ایران.
چکیده: (1473 مشاهده)
تاثیر غذاهای کمکی محلی در دوره از شیر گرفتن و تغذیه تکمیلی در رشد و تکامل شیرخواران در اسلامشهر واقع در ۱۸ کیلومتری جنوب غربی تهران ، طی یک کارآزمایی بالینی از اردیبهشت ماه ۱۳۷۱ لغایت اردیبهشت ۱۳۷۲ مورد بررسی قرار گرفت از ۹۱ شیرخوار سالم که به دو مرکز بهداشتی آورده شدند، به ۵۶ شهر خوار ۴ تا ۶ ماهه طبق الگوی پیشنهادی اقلام غذایی کمکی داده شد و ۲۳۵ شیر خوار به عنوان گروه گواه در نقلی گرفته شدند، بین دو گروه از نظر متغیرهای مداخله گر مورد نظر، بجز در مورد میانگین سن مادر (۰/۰۳p=) اختلاف معنی داری مشاهده نشد. میزان کالری تامین شده در ابتدای بررسی ۲۰۶ و میزان پروتئین حدود ۲ گرم در روز بود که با افزایش اقلام غذایی این مقادیر به تدریج به ۳۹۸ کالری و حدود ۱۰ گرم پروتین در روز رسید که تا ۱۲ ماهگی این میزان ثابت نگهداشته شد، ارزیابی رژیم دریافتی برای گروه تجربی و اندازه گیری بزن و ند خوابیده و تکمیل پرسشنامه تکاملی برای هر دو گروه انجام شد. تغذیه تکمیلی روی روند افزایش میانگین وزن و قد شیرخواران تاثیر چشمگیری را نشان داد و به طوری که در پایان ۱۲ ماهگی اختلاف وزن بین دو گروه به بیش از ۰/۵کیلوگرم (۰/۰۰۱p=) و اختلاف قد به ۱/۲ سانتیمتر (۰/۰۳۳=P) رسید، داده ها در مورد تاثیر اقلام غذایی روی مهارتهای تکامل میان دو گروه اخلاقی را نشان نداد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1398/11/29 | پذیرش: 1398/11/29 | انتشار: 1398/11/29