جلد 21، شماره 4 - ( دی - اسفند 1376 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 63-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Clinical Presentation and Treatment of Breast Cancer in University and Private Hospitals of Iran. Research in Medicine 1997; 21 (4) :51-63
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2289-fa.html
صلصالی مرتضی، طرزجانی محمدرضا دهقان، جوادی امیر، محمودی بابک، ساعی حمیدرضا، حیرانی علی، و همکاران.. بررسی تظاهرات بالینی و درمان سرطان پستان در بیمارستانهای دانشگاهی و خصوصی ایران. پژوهش در پزشکی. 1376; 21 (4) :51-63

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2289-fa.html


عضو هیئت علمی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران.
چکیده:   (1360 مشاهده)
برای بررسی تظاهرات بالینی سرطان پستان و درمان آن در ایران، ۳۴۷ بیمار مبتلا به این بیماری تحت مطالعه قرار گرفتند. این بیماران از بین ۱۱۲۳ نفر که به علت ضایعات پستانی در سالهای ۱۳۷۰ و ۱۳۷۱ در ۱۲ بیمارستان دانشگاهی و یک بیمارستان خصوصی در تهران و بیمارستانهای شهرستان بابل و یزد معالجه شده بودند، برگزیده شدند. لذا در مجموع، تکه برداری مثبت برای سرطان پستان بالغ بر ۸۹/۳۰ درصد بود. این رقم در یزد به ۱۸/۱ درصد (۰/۰۰۱ >P) و در بابل به ۲۴/۲ درصد (۰/۰۵>P) رسید. در سال ۱۳۷۱ تعداد بیماران مبتلا به سرطان پستان ۴/۱۲ درصد بیشتر از سال ۱۳۷۰ بود. سن بیماران بین ۱۸ و ۸۶ و میانگین آن ۱±۴۸ سال بود. میانگین سنی در بیماران یزد (۱± ۵۱ سال) بیشتر از بیماران بابل (۵± ۴۱ سال) بود و ۶/۲۴ درصد از بیماران، زیر دهه چهارم زندگی بودند.
در آزمایش آسیبشناختی قطر ۷۲ درصد تومورها بیشتر از ۱۶ میلیمتر ودر  ۵۹/۰ درصد بیشتر از ۲۱ میلیمتر بود. ۸۷ درصد ضایعات سرطانی از نوع Infiltrating intraductal شناخته شد؛ در حالی که، در ۱۷۳ بیمار که عقده لنفاوی زیر بغل آنان تحت آزمایش بافت شناسی قرار گرفت، ۸۰ درصد متاستاز داده بودند . در هشت بیمارستان متداول ترین عمل درمانی برای سرطان پستان رادیکال ماستکتومی متغیر و در پنج بیمارستان دیگر عمل رادیکال ماستکتومی از نوع هالستد بود. انتخاب این اعمال بستگی به بزرگی تومور نداشت و این اختلاف سلیقه درمانی نکته ای است که امروزه در تمامی نشریات پزشکی اروپایی نیز به چشم می خورد. نتیجه آنکه، سرطان سینه در زنان ایران در سن پایین تر شروع میشود و هنگامی که بیمار به پزشک مراجعه می کنند بیماری در مرحله پیشرفته میباشد که این امر با وضعیت اقتصادی بیمار رابطه مستقیم دارد (۰/۰۱P<،۹ X۲=).
برای جلوگیری از مرگ این بیماران و انجام برنامه های پژوهشی آینده نگر لازم است تا تظاهرات بالینی آن به طور دقیق تر تحت مطالعه قرار گیرد تا بتوان برنامه های پیشگیری و درمانی موثری را در زمان لازم به اجرا در آورد.
متن کامل [PDF 6453 kb]   (629 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb