جلد 20، شماره 1 - ( فروردین - خرداد 1375 )                   جلد 20 شماره 1 صفحات 93-84 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seroepidemiology of Toxoplasmosis in Karaj Villages. Research in Medicine 1996; 20 (1) :84-93
رضاقلی نظری محمدرضا، فلاحی فریبا، تحویلداری بیدرونی فرید. سرو اپیدمیولوژی توکسوپلاسموز در روستاهای شهرستان کرج. پژوهش در پزشکی. 1375; 20 (1) :84-93

استاد گروه انگل شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی شهید بهشتی،تهران،ایران.
توکسوپلاسموز یک نوع بیماری عفونی انگلی است که عامل آن تک باخته ای به نام توکسوپلاسما گوندهای میباشد. این بیماری به چهار شکل بالینی دیده میشود که اساس تشخیص آن بر پایه روشهای انگل شناختی و سرولوژیک است. در روشهای سرولوژیک با تعیین عیار پادتن های اختصاصی، بیماری را تشخیص می دهند. در این مطالعه، جمعا" ۵۵۶ نفر از ساکنان ۱۱ روستای شهرستان کرج - از هر روستا ۵۰ نفر به روش نمونه برداری تصادفی - انتخاب شدند و با روش IFA تیتر پادتن اندازه گیری شد. با توجه به اینکه عیار ۲۰/۱ به بالا مثبت تلقی می شود در ۱۷۹ نفر (۳۲/۲ درصد) تیتر بالاتر از ۱/۲۰(۱/۲۰ تا۱/۱۶۰۰) و از ۱۷۹ نفر، ۱۶ نفر (۸/۹ درصد) دارای تیتر۱/۴۰۰  بودند . از این تعداد، ۱۴ نفر (۵/ ۸۷ درصد) فاقد پادتن lgM-IFA با تیتر ۱/۲۰ نشاندادند. براساس آزمون t و درجه اطمینان ۹۵ درصد رابطه ای بین تیتر پادتن و سن دیده نشده همچنین طبق آزمون مجذور کای و درجه اطمینان ۹۵ درصد رابطه ای بین عیار پادتن و جنس مشاهده نشد.
دریافت: 1398/12/3 | پذیرش: 1398/12/3 | انتشار: 1398/12/3