جلد 23، شماره 4 - ( زمستان 1378 )                   جلد 23 شماره 4 صفحات 272-267 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghoujeghi A G, Shahnazi M, Eftekharian A R, Najafi M. Anatomical Anomalies of Eustachean Tube and Its Role in the Development of Otitis Media with Effusion. Research in Medicine 1999; 23 (4) :267-272
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2376-fa.html
قوجقی امان گلدی، شهنازی مختوم، افتخاریان علیرضا، نجفی محترم. اختلال های تشریحی شیپور استاش و نقش آن در پیدایش عفونت گوش میانی همراه با ترشح. پژوهش در پزشکی. 1378; 23 (4) :267-272

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2376-fa.html


بخش گوش، حلق و بینی، مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی آیت ا... طالقانی، تهران، ایران.
چکیده:   (2590 مشاهده)
اگرچه سالهای بسیاری از شناخت بیماری عفونت گوش میانی با افیوژن می گذرد، هنوز اختلاف نظرهای بسیاری در مورد اتیولوژی، پاتوژنز و در نتیجه روشهای درمانی آن وجود دارد. این بیماری شایع، بیشتر نزد شیرخواران و خردسالان دیده می شود و در اسکیموها و سرخپوستان آمریکا شایع تر از سفیدپوستان آن منطقه و در سیاه پوستان نیز شیوع کمتری از سفید پوستان دارد. اگرچه عوامل اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ممکن است در این موضوع دخیل باشند، شاید بتوان اختلاف نژادی را با اختلاف آناتومیک طول، پهنا و زاویه شیپور استاش و قاعده جمجمه آنها نیز توجیه نمود. این مطالعه با استفاده از Lateral Cephalography جهت بررسی این علل صورت پذیرفت.
در این مطالعه از بین کودکان مراجعه کننده به سرویس گوش و حلق و بینی بیمارستان لقمان ۳۰ بیمار مبتلا به (Otitis media with effusion (OME دو طرفه به عنوان گروه مورد و ۳۰ کودک به عنوان گروه شاهد در گروه سنی بین ۴ تا ۹ سال مورد بررسی قرار گرفتند. بعد از انجام گرافی جهت بررسی سیستم ماستوئید، گوش میانی و شیپور استاش نقاط مرجع در روی هرگرافی به شرح زیر مشخص گردیده است؛ , (Posterior Mastoidal Point) PMP , (Middle Ear Point) MEP , (Mastoid Apex) MA , (Pterygoid) PT , (Posterior Nasal Spine) PNS (Tuberculum Articulare) TA, . بعد از مشخص نمودن نقاط مذکور روی گرافیها، متغیرهای زیر در هر دو گروه اندازه گیری شدند:
MEP - PT - PNS and PT - PNS ,TA - PNS ,TA - PT ,MEP - TA, MEP - PT ,MEP -MA ,MEP - PMP هفت متغیر اول بر حسب میلی متر و متغیر هشتم بر حسب درجه اندازه گیری گردیدند.
 نتایج حاصل از فرمهای اطلاعاتی طبقه بندی و استخراج گردید. سپس، با استفاده از Student &#۳۹; s t – test اختلاف متغیرها در دو گروه با یکدیگر مقایسه شدند. متوسط سنی گروه مورد ۱۸/۶ ±۷۸ و گروه شاهد ۱۶±۷۳ ماه بود که با یکدیگر اختلاف معنی دار نداشتند.
یافته های این تحقیق نشان داد که متغیرهای PT - PNS and TA - PNS, MEP - TA, MEP - PT, MEP – PMP در دو گروه مورد و شاهد دارای اختلاف آماری معنی دار بود (۰/۰۰۱>P) و در مورد متغیرهای MEP - PT- PNS,TA- PT,MEP – MA در دو گروه مورد و شاهد اختلاف آماری معنی دار مشاهده نگردید. بنابراین، می توان گفت که نتایج حاصل، عبارت بودند از: کمتر بودن پنوماتیزاسیون سلولهای ماستوئید در بیماران، کوتاه تر بودن شیپور استاش و در واقع قسمت استخوانی آن در این بیماران و کوتاهتر بودن عضله Tensor Veli Palitini هم در قسمت افقی و هم عمودی آن در بیماران مبتلا به OME.
نتایج مذکور نشانه اختلاف آناتومیک کرانیوفاشیال این کودکان با افراد طبیعی هم سن خود می باشد که می توان این اختلافها را به عنوان اتیوپاتوژنز مهم این بیماری مطرح نمود.
متن کامل [PDF 4857 kb]   (878 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb