جلد 14، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1369 )                   جلد 14 شماره 1 و 2 صفحات 45-50 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zali M. Evaluation of Helicobacterpylori in Patients with Gastritis and Peptic Ulcer. Research in Medicine 1990; 14 (1 and 2) :50-45
زالی محمدرضا. بررسی هلیکوباکترپیلوری در بیماران مبتلا به گاستریت و اولسرهای پپتیک. پژوهش در پزشکی. 1369; 14 (1 و 2) :50-45

گروه بیماری های داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
اتیولوژی گاستریت­ ها و اولسرهای پپتیک هنوز کاملا مشخص نشده است. سال­ هاست که نقش عامل عفونی را در ایجاد آن مورد بررسی قرار داده­ اند و با مطالعاتی که در نقاط مختلف دنیا انجام گرفته، معلوم شده است که بین گاستریت­ ها و اولسرهای پپتیک با میکروب هلیکوباکترپیلوری رابطه ­ای بسیار قوی وجود دارد. پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش این میکروب در بیماران مبتلا به گاستریت­ ها و اولسرهای پپتیک انجام گرفته است. پس از بررسی­ های بالینی جهت کشت، تست­ های زیست شیمی و بررسی هیستوپاتولوژی به­ وسیله آندوسکوپی، از قسمت فوقانی دستگاه گوارش، معده و دوازدهه، نمونه­ های متعدد گرفته شد. در این مطالعه ۲۴۴ بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین این میکروب یا بیماری­ های فوق ارتباط مستحکمی وجود دارد (حداقل ۷۸ درصد در مورد اولسر پپتیک و ۹۵ درصد در مورد گاستریت­ ها).میزان آلودگی در مردان حدود چهار برابر بیشتر از زنان بود و با جزئی اختلاف مثبت بودند؛ در بررسی هیستوپاتولوژیکی بافت مخاط معده و دوازدهه نیز وجود این میکروب تائید شده و تقریباً تمام یافته ها با هم مطابقت داشتند. دستاوردهای این مطالعه با نتایج تحقیقات دیگران که در نقاط مختلف دنیا حاصل شده است، تقریباً همسان می ­باشد.
دریافت: 1368/4/2 | پذیرش: 1368/10/14 | انتشار: 1369/4/29