جلد 25، شماره 2 - ( تابستان 1380 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 43-46 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

پروین میرمیران ، فاطمه راعی ، شیده فتاحی ، آزاده امین‌پور . تأثیر روغن خوراکی ذرت بر سوخت و ساز موش آزمایشگاهی. پژوهش در پزشکی. 1380; 25 (2) :43-46

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-261-fa.html


چکیده:   (6355 مشاهده)

روغن ذرت نقش مهمی در تامین اسیدهای چرب ضروری و ویتامین E داشته و اثرات آن بر سیستم قلبی- عروقی و همچنین سیستم ایمنی نیز پوشیده نیست. این روغن حاوی مقادیر بالایی از اسیدهای چرب غیراشباع و مقادیر کمی اسیدهای چرب اشباع شده است. تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر روغن ذرت بر رشد جسمانی، غلظت چربی‌های خون و نیز ترکیب بدن موش صورت گرفت. در این تحقیق 8 موش به دو گروه شاهد و تجربی تقسیم شدند و 9 هفته تحت بررسی قرار گرفتند. پس از آن موشها با اتر کشده شده و cc5 خون جهت آزمایشان مربوطه گرفته شد. همچنین لاشه موشها جهت آنالیز میزان پروتئین، چربی و درصد خاکستر مورد ارزیابی قرار گرفت. در 4 هفته اول، گروه شاهد و تجربی مقدار غذای برابر دریافت می کردند ولی پس از آن موشهای گروه ذرت غذای کمتری دریافت می‌کردند. در پایان مجموع غذای دریافتی گروههای شاهد و تجربی به ترتیب 1281300 و 691059 گرم بود. مقدار کالری گروه شاهد در مقایسه با گروه ذرت کمتر بود. میزان کلسترول، LDL و تری‌گلیسیرید در دو گروه تفاوت معنی‌داری نداشت ولی غلظت HDL در گروه ذرت بیشتر از گروه شاهد بود. میزان پروتئین دو گروه تقریباَ مشابه بود ولی گروه ذرت در مقایسه با گروه شاهد از مقدار چربی و خاکستر بیشتر و کربوهیدرات کمتری برخوردار بود. با توجه به افزایش HDL در گروه ذرت پیشنهاد می‌شود در این راستا مطالعات بیشتری صورت گیرد.

متن کامل [PDF 144 kb]   (1082 دریافت)    
نوع مطالعه: عمومی | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۱/۱۰/۱۲

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb