جلد 5، شماره 4 - ( پاییز 1356 )                   جلد 5 شماره 4 صفحات 269-260 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahrari H, Abedi Pour M. Chronic Lymphedema and Its Treatment. Research in Medicine 1977; 5 (4) :260-269
احراری هوشنگ، عابدی پور محمد. لنفادم مزمن و درمان آن. پژوهش در پزشکی. 1356; 5 (4) :260-269

دانشیار دانشکده پزشکی پهلوی دانشگاه تهران.
در این مقاله ابتدا درباره­ تاریخچه پیدایش سیستم لنفاوی و چگونگی تکامل لنفانژیو گرافی بحث شده است؛ کوشش نموده­ایم که ساده­ترین تقسیم­بندی بیماری لنفادم را ذکر کنیم و درباره­ی چگونگی تشخیص قطعی بیماری لنفادم و تشخیص افتراقی آن با سایر بیماری­های طبی و سپس اعمال جراحی متداول توضیحات لازم داده شده است و آخرین تکنیک اعمال جراحی، که امروزه در درمان بیماری لنفادم متداول است و بنام اعمال فیزیولوژی موسوم­اند معرفی شده است؛ این اعمال عبارتند از :
۱- عمل ترانسپوریسیون چادرینه یا عمل
۲- عمل ترانسپوزیسیون پوست یا عمل تامپسون Shaved Skin flaps منظور از اعمال فوق، ایجاد ارتباط بین لنفاتیک­های سطحی و عمقی بعد از برداشتن نیام عضلات است که پس از گسترش مجاری لنفی جدید، در ناژ لنف از راه مجاری لنفاوی عمقی انجام می­گیرد و تدریجاً تورم عضو از بین می­رود.
گواینکه با روش­های فوق، تاکنون نتایج خوبی حاصل شده است و نتیجه عمل نزد بیمار ما نیز که بطریقه تامپسون عمل شده رضایت بخش بوده است، معهذا باید لذعان نمود که هنوز تعداد عنل­های انجام شده با روش­های فوق برای نظر دادن قطعی کافی نیست و احتیاج به تجربیات بیشتری دارد.
دریافت: 1398/12/24 | پذیرش: 1398/12/24 | انتشار: 1398/12/24