جلد 7، شماره 3 - ( پاییز 1361 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 169-157 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mahmoodi B. Diabetes Mellitus in the Elderly. Research in Medicine 1982; 7 (3) :157-169
محمودی بهرام. بیماری قند در سالخوردگان. پژوهش در پزشکی. 1361; 7 (3) :157-169

گروه داخلی مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی جرجانی.
پس از ذکر مقدمه و تعریف دیابت، از اتیولوژی این بیماری سخن گفته شد و پس از صحبت درباره پاتوفیزیولوژی بیماری قند، به ویژه در سالخوردگان، در قسمت دوم این مقاله نشانگانی را که در نتیجه ابتلای به بیماری قند پدید می­آید بیان کردیم. و متذکر شدیم، که برخی از بیماری­ها یا در اثر بیماری قند پدید می­آیند و یا اینکه با آن ارتباط مستقیم دارند. پس از ذکر تقسیم بندی جدیدی که برای بیماری قند شده است، به راه­های تشخیص آن اشاره شد و درباره روش­ها و آزمایش­هایی که برای شناختن این بیماری وجود دارد، توضیحاتی داده شد. در بخشی دیگر از درمان بیماری قند در سالخوردگان سخن گفته شد و درباره ویژگی­های داروهائی که برای درمان این بیماری موجود است مطالبی بیان گردید. در بخش دیگری به تقسیم بندی جدید کومای دیابت اشاره شد ولی درباره جزئیات درمان کومای دیابت به جهت اینکه سخن به درازا می­کشید، صحبت نکردیم.
در خاتمه به عواقب بیماری قند اشاره شده است و چند نمودار در این باره اضافه شد تا توجه همکاران جوان مجددا جلب شود.
دریافت: 1398/12/25 | پذیرش: 1398/12/25 | انتشار: 1398/12/25