جلد 45، شماره 2 - ( 4-1400 )                   جلد 45 شماره 2 صفحات 61-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bostanmaneshrad A, Nowroozi J, Eslami G. Assessing the antibiotic resistance patterns dependent on efflux pump genes of Staphylococcus aureus strains isolated from Blood culture in Shahid Beheshti hospital centers during 1396-1397. Research in Medicine 2021; 45 (2) :55-61
بستان منش راد آرزو، نوروزی جمیله، اسلامی گیتا. بررسی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی وابسته به پمپ ترشحی در سویه های بالینی استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از کشت خون بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی سال 97-96. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (2) :55-61

گروه میکـروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسـلامی واحـد تهـران شمـال، تهـران، ایـران ، a_bmr@yahoo.com
سابقه و هدف:شیوع استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از شایع ترین پاتوژن های بیمارستانی سالانه در حال افزایش بوده و در حال تبدیل شدن به یک نگرانی عمده سلامت عمومی در جهان است. پمپ های ترشحی نقش مهمی در مقاومت به فلوروکینولون ها در باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین دارند. هدف از این مطالعه تعیین مقاومت دارویی از طریق پمپ ترشحی در استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از کشت خون بیماران مراجعه کننده به بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طی سال های 97- 96 بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی ، تعداد  100 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس از کشت خون بیماران در طول یک سال جمع آوری شد. مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با استفاده از روش دیسک دیفیوژن و میکروبراث دایلوشن بررسی شد.  فعال بودن پمپ ترشحی توسط تعیین MIC سیپروفلوکساسین و اتیدیوم بروماید مورد بررسی قرار گرفت. فراوانی ژن norA  با استفاده از تکنیک واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR و تعیین توالی محصولات PCR مشخص گردید. . داده های مربوطه با استفاده از آزمون کای اسکوئر تحلیل شدند.
یافته ها: از مجموع 100 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده 45 جدایه مقاوم به متی سیلین بودندکه از این میان 38 سویه2/82% به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. میزان شیوع ژن norA100% بود. از میان 38 ایزوله مقاوم به سیپروفلوکساسین، در 8 ایزوله با استفاده از CCCP کاهش MIC سیپروفلوکساسین مشاهده شد. که در 6 ایزوله کاهش 4 برابری و در 2 ایزوله کاهش 8 برابری مشاهده گردید.
نتیجه گیری: به نظر می رسد افزایش قابل توجه مقاومت استافیلوکوکوس اورئوس نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های مختلف باید هشداری جدی در کنترل عفونت محسوب شود.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1399/3/11 | پذیرش: 1399/6/18 | انتشار: 1400/9/8