moghaddam E, tehranipour M, nakhaie moghadam M. Effect of probiotic prophylaxis of Lactobacillus fermentum on neuronal density of hippocampus in CA3, CA2, and CA1 regions in rats with Alzheimer’s disease. Research in Medicine 2021; 45 (2) :17-23
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2912-fa.html
مقدم الناز، طهرانی پور مریم، نخعی مقدم محبوبه. بررسی اثر پیشگیری پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم Lactobacillus fermentum بر دانسیته نورونی هیپوکامپ در نواحی CA3,CA2,CA1 در رت های آلزایمری. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (2) :17-23
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2912-fa.html
گروه زیست شناسی، واحد مشهد، دانشگاه آزاد اسلامی، مشهد، ایران ، Maryam – tehranipour@ mshdiou.ac.ir
چکیده: (2466 مشاهده)
سابقه و هدف: کاهش حجم هیپوکامپ اختلالاتی را در حافظه و یادگیری ایجاد می نماید، یکی از دلایل تغییر حجم هیپوکامپ تغییر در تعداد نورون های آن است. پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که مصرف کافی آن ها سبب نمایان شدن اثرات سلامت بخش در بدن میزبان میشود. با توجه به مصارف متعدد پروبیوتیک ها و اثرات مفید آن ها بر بدن انتظار می رود بتوانند در مواردی مانند بیماری آلزایمر که حافظه و یادگیری فرد دچار اختلال میشود، این اختلالات را بهبود بخشند و هدف این تحقیق تعیین تاثیر پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم fermentum Lactobacillus بر دانسیته نورونی نواحی مختلف هیپوکامپ در رت های آلزایمری است.
مواد و روش بررسی: در این مطالعه تجربی ابتدا 30 سر رت نر نژاد ویستار با وزن g250-200 انتخاب و رت های تهیه شده به طور تصادفی به 5 گروه (کنترل،آلزایمر، 3 گروه تیمار) تقسیم شدند. جهت القای آلزایمر استرپتوزوتوسین با دوز mg/kg5 با حجم 5 میکرولیتر در هر بطن جانبی مغز به روش استریوتاکسی تزریق شد. در گروه های تیمار همزمان با تزریق STZ به مدت 21 روز به صورت داخل صفاقی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس فرمنتوم با دوزCFU/ML 6- 10، 7- 10، 8-10 تزریق شد. بعد از گذشت یک ماه از اولین تزریق حیوانات بیهوش و مغز به آرامی از جممه خارج گردید. پس از مراحل پاساژ بافتی برش های سریال 7 میکرونی با رنگ هماتوکسین و ائوزین رنگ آمیزی شدند. سپس از مناطق مختلف هیپوکامپ عکسبرداری شد و توسط روش های استریولوژی و متد دایسکتور ، دانسیته نورونی مناطق مختلف هیپوکامپ در گروه های مختلف ارزیابی و با گروه کنترل مقایسه شد. داده ها به کمک نرم افراز آماری minitab و آزمون post hoc و Anova آنالیز شدند وسطح معنی داری) 05/0>P) در نظر گرفته شد. منحنیها به کمک نرم افزار Excel رسم شدند.
یافته ها: در دانسیته نورونی گروه های کنترل (سالم) با گروه آلزایمری (STZ) کاهش معنی داری مشاهده میشود (001/0>P)، همچنین مقایسه گروه های تیمار (6-10و7-10و8-10) با گروه آلزایمری (STZ) نیزافزایش معنی داری را نشان می دهد (001/0>P).
نتیجه گیری: به نظر می رسد که پروبیوتیک با داشتن اثرات آنتی اکسیدانی و اثرات ضد التهابی باعث جلوگیری از پیشرفت ضایعات نورونی شده و مکانیسمهای بهبود را نیز راه اندازی کرده است. این مطالعه نشان می دهد که پروبیوتیک Lactobacillus fermentum در رقت 6-10 دارای اثر نورون زایی است و احتمالا از آن می توان برای بهبود حافظه و یادگیری استفاده نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فیزیولوژی دریافت: 1399/4/11 | پذیرش: 1399/6/4 | انتشار: 1400/9/8
ارسال پیام به نویسنده مسئول