جلد 45، شماره 4 - ( 10-1400 )                   جلد 45 شماره 4 صفحات 95-89 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khiabanirad P, Abavisani M, Eslami G, Fallah F, Hashemi A. Identification of armA, tet(39) genes, and the insertion sequence ISAba4 in clinical strains of Acinetobacter baumannii. Research in Medicine 2021; 45 (4) :89-95
خیابانی راد پروانه، اویسانی محمد، اسلامی گیتا، فلاح فاطمه، هاشمی علی. شناسایی ژن‌های armA،tet(39) و توالی الحاقی ISAba4 در سویه‌های بالینی اسینتوباکتر بامانی. پژوهش در پزشکی. 1400; 45 (4) :89-95

استاد میکرو ب شناسی، گروه میکروب شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، g_eslami@yahoo.com
سابقه و هدف: در دو دهه گذشته اسینتوباکتر بامانی ب هدلیل توانایی قابل توجه در بروز عفون تها و کسب مقاومت به آنتی بیوتی کهای رایج مثل بتالاکتامها، آمینوگلیکوزیدها و تتراسایکلین ها، به عنوان یک پاتوژن بالینی مهم مطرح شده است. هدف این مطالعه، مشخص کردن الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی و شیوع فراوانی ژن های مقاومت ( armA، tet(39 و توالی الحاقی ISAba4 در ایزوله های اسینتوباکتر بامانی جداشده از بیاران سوختگی در بیمارستان شهید مطهری تهران است.
موا د و روش ها: 92 اسینتوباکتربامانی از زخم سوختگی بیماران بستری در بیمارستان شهیدمطهری تهران جدا شد. ابتدا با استفاده از تست های bla آزمایشگاهی و میکروب شناسی، ایزوله های اسینتوباکتر تشخیص داده و سپس برای شناسایی گونه باکتری از رو ش مولکولی شناسایی حضور ژن OXA-51 استفاده شد. الگوی حساسیت آنتی بیوتیک به روش دیسک دیفیوژن و حداقل غلظت مهاری رشد ( MIC) به روش میکرودایلوشن براث طبق رهنمودهای C‏LSI تعیین شد. توزیع ژن های مقاومت ( armA، tet(39 و توالی الحاقی ISAba4 در ایزوله ها با استفاده از PCR و Sequencing مشخص شد.
یافته ها: از میان 92 ایزوله اسینتوباکتر بامانی، درصد 6/ 95 ، درصد 2/ 89 ، درصد 9/ 97 و درصد 5/ 81 ایزوله-ها به ترتیب مقاوم به جنتامایسین، آمیکاسین،ایمی پنم و تتراسایکلین بودند. تمامی ایزوله ها نسبت به مروپنم مقاومت نشان دادند. ژن armA در 58 (63 درصد) ایزوله ها یافت شد؛ در حالی که(93)tet  در تمامی ایزوله ها و توالی الحاقی ISAba4 فقط در درصد 2/ 3 از آن ها یافت شد.
نتیجه گیری: این مطالعه توزیع به نسبت بالایی از ژن های ( armA، tet(39 و توالی الحاقی ISAba4 را در ایزوله های بالینی اسینتوباکتر بامانی نشان می دهد؛ نکته ای که می تواند منجر به ایجاد نگرانی و هزینه های بهداشتی غیرقابل جبران شود. مدیریت تجویز دارو، شناخت الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی در اسینتوباکتر بامانی و بررسی اپیدمیولوژی مولکولی می تواند در مقابله با مقاومت آنتی بیوتیکی موثر باشد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1399/11/22 | پذیرش: 1400/6/13 | انتشار: 1400/11/20