Shahebrahimi K, , Mirmiran P, , Habibi Moieni A, Ghanbili J, Momenan A, , Momenan A et al . Assessment of changes in lipid levels after 3 years Tehran Lipid and Glucose Study. Research in Medicine 2006; 30 (4) :267-277
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-325-fa.html
شاه ابراهیمی کارون، میرمیران پروین، حبیبی معینی علی سیامک، قانبیلی جعفر، قنبریان آرش، مومنان عباس و همکاران.. بررسی تغییرات عوامل خطر قلبی-عروقی در ساکنین شرق تهران . پژوهش در پزشکی. 1385; 30 (4) :267-277
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-325-fa.html
، azizi@erc.ac.ir
چکیده: (16508 مشاهده)
سابقه و هدف: افزایش سطح لیپیدهای سرم رابطه مثبت و قوی با مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی ـ عروقی دارد. امروزه با تغییر شیوه زندگی به موازات صنعتی شدن جوامع و تغییر عادات غذایی و کاهش فعالیت بدنی، شیوع هیپرلیپیدمی نیز در حال افزایش است. هدف این مطالعه، بررسی سیر تغییرات عوامل خطر قلبی ـ عروقی درشرکت کنندگان مرحله اول مطالعه قند و لیپید تهران، طی 3 سال بود.
روش بررسی: در این مطالعه، اطلاعات دموگرافیک و سطح لیپیدها و قند خون 2 ساعت پس از 75 گرم گلوکز در 4392 فرد (1839 مرد و 2553 زن) 3 سال و بالاتر، در دو مرحله 1 ( سال 80-1378) و 2 (سال 1382-1380) مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات یکبار در کل جامعه و بار دیگر در زیرگروهی که داروی موثر بر متابولیسم لیپیدها مصرف نمینمودند مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: میانگین BMI (Body mass index) و WHR (Waist-to-hip ratio) در کل افراد و در هر یک از دو جنس, در مرحله 2 بطور معنیداری نسبت به مرحله 1 افزایش داشت. میانگین BMI در کل افراد، در مرحله یک 8/5±7/24 و در مرحله دو 6/5±26 کیلوگرمبرمترمربع بود که به میزان 2±2/1 افزایش داشت (001/0 =P). شیوع اختلال تحمل گلوکز و دیابت در مرحله 2 بیشتر بود که در مورد دیابت معنیدار بود. در مرحله یک 1/13 درصد افراد اختلال تحمل گلوکز و 7/6 درصد دیابت تازه تشخیص داده شده داشتند. 7/4 درصد نیز سابقه قبلی دیابت داشتند. در مرحله دو 2/14 درصد آزمون تحمل گلوکز مختل و 3/12درصد دیابت داشتند. میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک، کلسترول تام، HDL-C، LDL-C، Non-HDL-Cو تریگلیسرید در مرحله 2 بطور معنیداری نسبت به مرحله 1 کاهش نشان داد.
نتیجهگیری: در جامعه شهرنشین تهران، در یک روند سه ساله علیرغم کاهش سطح سرمی کلسترول تام، LDL-C، HDL –C، Non-HDL-C، تریگلیسرید و میانگین فشار خون، شیوع اضافه وزن و چاقی، دیابت و اختلال تحمل گلوکز و HDL پایین افزایش نشان میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
دریافت: 1386/6/31 | انتشار: 1385/9/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول