متخصص عفونی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (482 مشاهده)
استرپتوکوک گروه A یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده فارنژیت باکتریایی در کئودکان 5 تا 15 ساله می باشد. اهمیت بیماری به علت ایجاد عوارض دیررس ثانویه آن است.
مهمترین عارضه دیررس این بیماری، تب روماتیسمی حاد می باشد که پیامد فارنژیت استرپتوکوکی تعداد گویچه های سفید، درصد سلولهای پلی مرفونوکلئر ،سرعت رسوب گویچه های سرخ و تیتر ASO وCRP افزایش پیدا می کند ، عوامل خونی بالا در بیمارانی که از کشت حلق آنان باکتری های استرپتوکوک گروه A به دست آمده باشد با بیمارانی که نتیجه کشت حلق آنان باکتری های فلور طبیعی بود - به علت امکان ابتلا به عفونت ویروسی - به عنوان گروه کنترل نسبی مقایسه شد . در این بررسی ، از 207 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان آیت الله کاشانی تهران طی ماه های آذر تا اسفند سال 1370 کشت حلق به عمل آمد و همزمان با آن از بیماران نمونه خون گرفته شد.
نتیجه کشت حلق این بیماران عبارتست از :
الف) 75 نفر استرپتوکوک گروه A
ب) 106 نفر باکتری های فلور طبیعی
ج) 16 نفر استافیلوکوک اورئوس
د)10 نفر فورواسپیروکت ونسان
در مقایسه عوامل خونی یاد شده در کودکانی که از کشت حلق آنان استرپتوکوک گروه A به دست آمد با کودکانی که کشت حلق آنان از نظر باکتریهای بیماری زا منفی بود ، مشخص شد که تمام این عوامل در فارنژیت استرپتوکوکی با 0/05>P- یا نسبت به این گروه - در این بررسی افزایش نشان می دهند. ولی باید توجه کرد که در تعداد کمی از بیماران گرفتار فارنژیت استرپتوکوکی این عوامل افزایش نمی یابد و عدم افزایش آنها نمی تواند تعیین کننده نتیجه کشت حلق بیماران باشدو انجام کشت حلق ضروری است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
عفونی و گرمسیری دریافت: 1402/1/16 | پذیرش: 1402/1/19 | انتشار: 1402/1/19