جلد 33، شماره 2 - ( 9-1388 )                   جلد 33 شماره 2 صفحات 122-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Tabibi1 S J, Najafi2 B, Shoaie3 S. Waiting time in the emergency department in selected hospitals of Iran University of Medical Sciences in 2007. Research in Medicine 2009; 33 (2) :117-122
طبیبی1، سید جمال الدین، نجفی* بهارک، شعاعی3 شروان. زمان انتظار ارائه خدمات اورژانس در بیمارستان‌های منتخب دانشگاه علوم پزشکی ایران در سال 1386. پژوهش در پزشکی. 1388; 33 (2) :117-122

، najafi_bahar@yahoo.com
چکیده سابقه و هدف: یکی از عوامل مؤثر در بهینه‌سازی و ارتقاء کیفیت خدمات اورژانس، بررسی گردش کار و زمان توقف بیماران در اورژانس می‌باشد. هدف این پژوهش، بررسی و مقایسه زمان‌های انتظار بیماران برای دریافت خدمات تشخیصی و درمانی در بخش اورژانس از زمان ورود بیمار تا خروج از این بخش بود. روش بررسی: در این پژوهش توصیفی، با استفاده از پرسش‌نامه‌ای که بر اساس فرم "زمان سنجی گردش کار خدمات اورژانس" وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی طراحی شده بود، اطلاعات 249 مراجعه کننده به بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی حضرت رسول اکرم و بیمارستان فیروز آبادی تهران ، از 18 آذر تا اول دی ماه 1386 به صورت پیوسته و به مدت یک هفته در هر بیمارستان از زمان ورود به اورژانس تا ترخیص جمع‌آوری و زمان‌های انتظار برای دریافت خدمات تشخیص و درمانی بررسی شد. یافته ها: میانگین کل مدت اقامت بیمار در بخش اورژانس 6/283 دقیقه بود که میانگین این زمان در بخش اورژانس مرکز آموزشی درمانی حضرت رسول اکرم (3/346 دقیقه) بسیار طولانی‌تر از بیمارستان فیروزآبادی (5/229 دقیقه) بود. میانگین کلی فاصله زمانی ورود بیمار تا اولین ویزیت پزشک 1/13 دقیقه و میانگین کلی فاصله زمانی اولین ویزیت تا انجام اولین اقدام درمانی 3/105 دقیقه بود. میانگین کلی فاصله زمانی صدور دستور ترخیص توسط پزشک تا خروج بیمار از بخش اورژانس 3/49 دقیقه بود. نتیجه گیری: به نظر می‌رسد زمان انتظار ارائه خدمات در بیمارستان‌های مورد بررسی طولانی می‌باشد، لذا بازنگری و اصلاح فرآیندهای ارائه خدمت به بیمار در بخش اورژانس و همچنین آموزش به ارائه‌دهندگان خدمات ضروری است. واژگان کلیدی: اورژانس، زمان انتظار، بیمارستان.
دریافت: 1388/9/22 | انتشار: 1388/8/24