Rayegani S M, Bayat M, Bahrami M H, Elyaspour D, Azhar A, Valaei N. Comparison of dry needling and physical therapy modalities in treatment of myofascial pain of upper trapezius muscle . Research in Medicine 2010; 34 (3) :157-163
URL:
http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-781-fa.html
رایگانی سید منصور، بیات معصومه، بهرامی محمد حسن، الیاس پور داریوش، اظهری امین، ولایی ناصر. مقایسه اثر dry needling با مدالیتههای فیزیوتراپی در درمان دردهای میوفاسیال عضله تراپزیوس فوقانی. پژوهش در پزشکی. 1389; 34 (3) :157-163
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-781-fa.html
گروه طب فیزیکی و توانبخشی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، : bayat.masume@yahoo.com
چکیده: (15158 مشاهده)
چکیده
سابقه و هدف: با توجه به شیوع بالای دردهای میوفاسیال عضله تراپزیوس فوقانی و اهمیت درمان آنها و وجود گزارشهایی از موفقیت درمان Dry needling و فیزیوتراپی و عدم وجود مطالعه قبلی مبنی بر مقایسه این دو روش درمانی، این تحقیق در مراجعین به کلینیک طب فیزیکی و توانبخشی بیمارستان شهدای تجریش در سال 1388 انجام شد.
روش بررسی: مطالعه به روش کار آزمایی بالینی روی 28 بیمار انجام گرفت. افراد دو گروه پس از مشابه سازی از نظر سن، مدت زمان علایم، شدت درد، آستانه درد فشاری در trigger point و شاخصهای کیفیت زندگی، به صورت تصادفی به دو گروه شاهد (درمان فیزیوتراپی) و گروه تجربی (درمان باdry needling ) تقسیم شدند. مداخله درمانی طبق استاندارد روی بیماران انجام گرفت و نتایج درمان یک هفته و یک ماه بعد با شاخصهای شدت درد، آستانه درد فشاری در trigger point و شاخصهای کیفیت زندگی، بررسی و تغییرات در داخل گروه و بین دو گروه مورد مقایسه آماری قرار گرفت.
یافتهها: 28 نفر در دو گروه 14 نفره که از نظر دموگرافیک و بالینی مشابه بودند، بررسی شدند. روش فیزیوتراپی و needling پس از یک ماه موجب کاهش درد موقع استراحت، درد شبانه و درد موقع فعالیت شد (05/0>p). آستانه درد فشاری در point trigger و امتیاز بیماران در شاخصهای physical functioning، role limitation due to physical problems،social functioning و bodily pain افزایش یافته بود(05/0 >p)، اما در مقام مقایسه میزان نتایج در دو گروه مشابه بود (4/0 >p).
نتیجهگیری: به نظر میرسد که هر دو روش فیزیوتراپی و dry needling اثر مشابهی در درمان دردهای میوفاسیال عضله تراپزیوس فوقانی دارند. با توجه به اینکه این تنها مطالعه در این زمینه بود و با توجه به شیوع بالای این مشکل، مطالعات بیشتر توصیه میشود.
واژگان کلیدی: سندرم درد میوفاسیال، Dry needling، trigger point، اولتراسوند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1389/11/20 | انتشار: 1389/8/24
ارسال پیام به نویسنده مسئول