جلد 35، شماره 1 - ( 3-1390 )                   جلد 35 شماره 1 صفحات 48-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Foroutan T, Abdollahifar M A, Mosaffa N. Comparing bone marrow mesenchymal cells and mesothelial cells of peritoneal fluid in expressing molecules of major histocompatibility complex (MHC). Research in Medicine 2011; 35 (1) :43-48
فروتن طاهره، عبدالهی فر محمدامین، مصفا نریمان. مقایسه سلول‌های مزانشیمی مغز استخوان و سلول‌های مزوتلیومی مایع سروزی ازنظر میزان بیان مولکول‌های کمپلکس سازگاری نسجی اصلی (MHC). پژوهش در پزشکی. 1390; 35 (1) :43-48

گروه ایمونولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، mosaffansar@yahoo.com
چکیده سابقه و هدف: مزوتلیوم از سلول‌های مزوتلیال که بر روی یک غشاء پایه مستقرند و توسط بافت همبندی سروزی حمایت می‌گردند، تشکیل شده است می‌تواند ساختار مفیدی برای تکمیل پدیده‌هایی همچون هوموستازیس، ترمیم زخم، انتقال مایعات و التهاب باشد. معرفی مایع دیالیزصفاقی در پروسه‌های درمانی نارسایی کلیوی، زمینه قابل توجهی را برای شناخت بیولوژی سلول‌های مزوتلیال صفاقی وسلولهای بنیادی همراه ان فراهم می‌نماید. روش بررسی: به منظور مطالعه ساختار و امکان بررسی نیروی بالقوه سلول‌های مزوتلیال ومزانشیمی اخذ شده از مایع دیالیز صفاقی بیمارانی که فاقد علامت تورم صفاق در طول درمان بودند، اقدام به شناسایی مارکرهای سطحی شامل MHC کلاس I وII با تکنیک فلوئوسیتومتری شد. هم‌زمان با کشت این سلول‌ها در 4 پاساژ پی‌در‌پی، با یافته‌های مشابه از سلول‌های مزانشیمال مغز استخوان مقایسه شد. یافته‌ها: هر دو گروه سلول‌های مزوتلیالی صفاقی و مزانشیمال مغز استخوان فاقد عرضه MHC کلاس II بودند. سلول‌های مزوتلیالی برخلاف مغز استخوان، عرضۀ بسیار کمتری از کلاس I را نشان دادند. نتیجه‌گیری: استفاده از سلول‌های صفاقی به عنوان انتخاب مناسبی در طب جایگزین و درمان ترمیمی می‌تواند زمینه‌ای برای تحقیقات آینده و کاربردی نمودن نتایج آن باشد. واژگان کلیدی: دیالیز صفاقی، سلول‌های مزوتلیال، سلول بنیادی، عرضه مجموعه سازگاری نسجی.
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1390/3/24 | انتشار: 1390/2/25