جلد 35، شماره 3 - ( 9-1390 )                   جلد 35 شماره 3 صفحات 156-152 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hekmat M, Taherkhan M, Saraiani M, Sadeghi R, Naser V. Evaluation of independent impact of ST-segment resolution on outcome of patients with myocardial infarction. Research in Medicine 2011; 35 (3) :152-156
حکمت منوچهر، طاهرخانی مریم، سرایانی مریم، صادقی رکسانا، ولایی ناصر. بررسی نقش مستقل ST-segment resolution با پیش آگهی درمان در مبتلایان به انفارکتوس میوکارد. پژوهش در پزشکی. 1390; 35 (3) :152-156

استادیار، مرکز تحقیقات قلب و عروق، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، بیمارستان شهید مدرس ، dr_taherkhani2004@yahoo.com
چکیده سابقه و هدف: با توجه به شیوع و روند رو به افزایش انفارکتوس میوکارد و اهمیت اطلاع از عوامل موثر در پیش آگهی درمان، این مطالعه به منظور تعیین نقش ST-segment resolution بعد از تزریق استرپتوکیناز درپیش‌آگهی مبتلایان به انفارکتوس میوکارد مراجعه کننده به بیمارستان لقمان طی سال های 1385 تا 1388 انجام شد. روش بررسی: تحقیق به روش Cohort Study انجام گرفت. در بیماران با تشخیص انفارکتوس میوکارد با قطعه ST بالا رفته که واجد شرایط دریافت استرپتوکیناز بودند، تزریق استرپتوکیناز انجام گرفته و بر حسب بازگشت کامل قطعه ST بعد از 90 دقیقه به خط پایه به گروه مورد و در صورت بازگشت ناکامل یا عدم بازگشت به گروه شاهد تقسیم شده و به مدت یک ماه پیگیری شدند. سرانجام درمان آنها بروز مرگ یا نارسایی قلبی بود که با آزمون کای دو مورد قضاوت آماری قرار گرفته و خطر نسبی و خطر منتسب محاسبه گردید. یافته‌ها: تحقیق بر روی 78 نفر، 59 نفر در گروه مورد و 19 نفر در گروه شاهد، انجام گرفت. در پیگیری یک ماهه در گروه شاهد 5/10درصد و در گروه مورد 2/49 درصد دچار مرگ یا نارسایی قلبی شدند (005/0>p). در صورت بازگشت ناکامل یا عدم بازگشت قطعه ST، پیش آگهی بد آن 7/4 برابر گروه شاهد و خطر منتسب به آن برابر 7/38 درصد بود. نتیجه‌گیری: بازگشت کامل قطعهST در بیماران انفارکتوس میوکارد دارای پیش آگهی عالی خواهد بود و تعیین STRes در کنار TIMI risk score در طبقه‌بندی بهتر خطر بسیار موثر است. واژگان کلیدی: انفارکتوس میوکارد با قطعه ST بالا رفته (STEMI )، استرپتوکیناز(SK )، بازگشت قطعه ST (STRes )، مرگ ، نارسایی قلبی، TIMI risk score، Killip class.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: قلب و عروق
دریافت: 1390/10/7 | انتشار: 1390/8/24