جلد 28، شماره 3 - ( پاییز 1383 )                   جلد 28 شماره 3 صفحات 215-218 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (13219 مشاهده)

  سابقه و هدف : لیستریا مونوسیتوژنز می تواند عامل مننژیت و سپسیس در انسان باشد. آین میکروارگانیسم از راه مواد غذایی منتقل می شود. شناسایی سریع و دقیق آن در پیشگیری از موارد عفونت نقش بسزایی دارد.

مواد و روشها : برای شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در شیر پس از غنی سازی در محیط کشت از روش PCR استفاده شد. شیوه کار بدین صورت بود که ابتدا نمونه ها در بروث مغذی کشت داده شد و DNA آنها استخراج شد و با استفاده از روش PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.

  یافته‌ها: در تعیین حساسیت ا ین روش معلوم شد که شناسایی CFU /m 37 از باکتری در شیر امکان پذیر می باشد. DNA چندین باکتری دیگر به جز لیستریا مونوسیتوژنز نیز با پرایمرهای مورد استفاده مورد آزمون قرار گرفتند که در همه موارد نتیجه منفی بود.

  نتیجه‌گیری : این روش می تواند به عنوان روشی با حساسیت و اختصاصیت بالا و صرف وقت کمتر به صورت کاربردی برای شناسایی لیستریا مونوسیتوژنز در شیر استفاده شود.

واژه‌های کلیدی: لیستریا مونوسیتوژنز، شیر، PCR
متن کامل [PDF 107 kb]   (5246 دریافت)    
نوع مطالعه: عمومی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: ۱۳۸۲/۹/۶