جلد 40، شماره 3 - ( 9-1395 )                   جلد 40 شماره 3 صفحات 109-117 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeili S, Davoodi H, Khosravi-Darani K, Sohrabvandi S, ferdosi R. Selenium Enriched Yeast: Good Food Enrichment Sources. Research in Medicine. 2016; 40 (3) :109-117
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1497-fa.html
اسمعیلی ُسعیده، داودی حسین، خسروی دارانی کیانوش، سهراب وندی سارا، فردوسی روح اله. مخمر غنی شده با سلنیوم: منبع مناسب سلنیوم برای اهداف غنی‌سازی مواد غذایی . پژوهش در پزشکی. 1395; 40 (3) :109-117

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1497-fa.html


دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور ، kiankh@yahoo.com
چکیده:   (1471 مشاهده)

سابقه و هدف: دریافت کافی سلنیوم با توجه به ‏نقش بسزایی آن در اعمال حیاتی بدن و پیشگیری از بروز بسیاری از سرطان‏ها حائز اهمیت می‏باشد. باتوجه به رشد جمعیت و فرسایش خاک کمبود دریافت کافی روزانه سلنیوم از دغدغه‏های بشر می‏باشد. مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان یک مکمل غذایی مناسب سلنیوم که غنی از شکل آلی سلنیوم با قابلیت دسترسی زیستی بالا بوده و شکل غذایی سلنیوم (سلنومتیونین) را تقلید می‏کند،امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته شده است. هدف از این مطالعه مروری بررسی ویژگیهای سلامت بخش مخمر غنی شده با سلنیوم‏ در غنی‏سازی گروه‏های مختلف مواد غذایی جهت جبران کمبود دریافت کافی روزانه سلنیوم، فرآیند تولید و متغیرهای تاثیرگذار در تولید آن، گونه شناسی سلنیوم، زیست‏فراهمی، پایداری و ایمنی مخمر غنی شده می‏باشد. مواد و روش‏ها: مقاله مروری حاضر با استفاده از جستجوی الکترونیکی کلمه‌های کلیدی سلینوم، مخمر غنی شده، تولید، زیست فراهمی،ایمنی و پایداری همچنین مطالعات سلولی، حیوانی، انسانی و بیوتکنولوژیکی مرتبط با موضوع مقاله در بین 97 مقاله کامل انگلیسیISI از سال 1983 تا 2014 انجام گردید. انتخاب مقالات بر اساس ارتباط موضوعی آن‌ها با هدف این مقاله مروری انجام گردیده است. از متدولوژی و یافته‌های تمامی مقالات واجد شرایط استفاده شد. بحث و نتیجه گیری:با توجه به قابلیت کاربردی مخمر غنی شده در غنی‏سازی گروه‏های مختلف غذایی، مخمر غنی شده با سلنیوم می‏تواند به عنوان پیش‏ساز برای سنتز سلنوپروئین‏ها و آنتی‏ژن ضد‏سرطان در انسان عمل کند.مطابق تاییدیهFDA مخمر غنی شده با سلنیوم به عنوان یک افزودنی مجاز در گروه‏های مختلف غذایی جهت بهبود محتوی سلنیوم مواد غذایی شناخته شده است و مصرف آن به میزان 100 میکروگرم روز کاملا ایمن (safe) اعلام شده است. درنتیجه با توجه به کمبود سلنیوم در بسیاری از مناطق ایران، می‏توان از مخمر غنی شده با سلنیوم به منظور اهداف غنی‏سازی در جبران کمبود دریافت روزانه سلنیوم استفاده کرد.

متن کامل [PDF 578 kb]   (589 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: بیوتکنولوژی
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۵/۸/۲۴ | انتشار: ۱۳۹۵/۱۰/۶

ارسال پیام به نویسنده مسئول


Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb