جلد 36، شماره 1 - ( 4-1391 )                   جلد 36 شماره 1 صفحات 18-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salimpour Abkenar S, Malek R M A, Taher S. Effect of poly (propylene imine) dendrimer nano structure on antimicrobial property of cotton fabric . Research in Medicine 2012; 36 (1) :11-18
سلیم پور آبکنار سامرا، مالک رضا محمد علی، طاهری سودابه. بررسی تاثیر نانو ساختار دندریمر پلی پروپیلن ایمین بر خاصیت ضد میکروبی کالای پنبه‌ای . پژوهش در پزشکی. 1391; 36 (1) :11-18

دانشکده مهندسی نساجی، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران ، rmamalek@aut.ac.ir
چکیده سابقه و هدف: کالاهای پنبه ای که در البسه و مصارف بیمارستانی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند، همواره مستعد به حمله توسط عوامل بیماری‌زا و میکروبی هستند. با توجه به خصلت کاتیونیکی و با وجود گروه‌های آمین فراوان در نانوساختار دندریمر پلی پروپیلن ایمین، احتمالا این نانوساختار دارای خاصیت ضد میکروبی است. این تحقیق، به بررسی تاثیر نانو ساختار دندریمر پلی پروپیلن ایمین بر خاصیت ضد میکروبی پارچه پنبه‌ای می‌پردازد. روش بررسی: این تحقیق به روش تجربی و بر روی دو نسل از دندریمر پلی پروپیلن ایمین که به واسطه دو نوع ماده اتصال دهنده (سیتریک و گلوتاریک اسید) به پارچه پنبه ای اتصال یافتند، صورت گرفت. فعالیت ضد میکروبی سه گروه شامل گروه شاهد و دو گروه تجربی (نمونه آغشته شده و اتصال یافته به دندریمر) در مقابل سه نوع باکتری (Staphylococcus aureus, Escherichia coli ,Pseudomonades auruginosa) و قارچ (Candida albicans) مطابق با استاندارد PN-EN ISO20645:2007 قبل و پس از 5 مرتبه پروسه شست وشو مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: میکرواورگانیسم‌ها در زیر و محیط نمونه شاهد رشد کردند. در نمونه تجربی آغشته به دندریمر هیچ‌گونه رشدی در زیر و محیط نمونه‌ها مشاهده نشد، اما پس از 5 سیکل شست و شو هاله عدم رشد نمونه‌ها کاهش یافت. در نمونه تجربی اتصال یافته به دندریمرها هیچ‌گونه رشدی در زیر نمونه‌ها حتی پس از 5 سیکل شست و شو مشاهده نشد، اما میکرواورگانیسمها در محیط نمونه‌ها رشد کردند. نتیجه‌گیری: نظر می‌رسد که پارچه پنبه‌ای اتصال یافته به دندریمر پلی پروپیلن ایمین از خاصیت ضد میکروبی خوبی در برابر میکرواورگانیسم‌ها پس از 5 سیکل شست و شو برخوردار است. البته تحقیقات بیشتر در این زمینه توصیه می‌شود. واژگان کلیدی: دندریمر پلی پروپیلن ایمین، خاصیت ضد میکروبی، استافیلوکوک اورئوس، اشرشیا کلای، سودومونا آئروجینوزا، کاندیدا آلبیکانس.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1391/4/19 | انتشار: 1391/3/26