جلد 40، شماره 2 - ( 6-1395 )                   جلد 40 شماره 2 صفحات 93-90 | برگشت به فهرست نسخه ها

roshani M, Goudarzi H, Hashemi A, Erfanimanesh S, Mehrvar A, Tashvighi M et al . A case report of infection by contaminated port in a child with leukemia . Research in Medicine 2016; 40 (2) :90-93
روشنی مهدانه، گودرزی حسین، هاشمی علی، عرفانی منش سرور، مهرور عظیم، تشویقی مریم و همکاران.. گزارش یک مورد عفونت ناشی از پورت آلوده دریک کودک مبتلا به لوسمی. پژوهش در پزشکی. 1395; 40 (2) :90-93

دانشکده پزشکی- دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، hgod100@yahoo.com

مقدمه: لوسمی یک بیماری سیستمیک است که در آن مکانیسم طبیعی جهت ساختن عناصرخونی دائما مختل می گردد. درحقیقت لوسمی رشد کلونال بدخیم سلولهای خونساز بوده که از یک سلول پیش ساز بدخیم شده ایجاد می شود. بیماری ALLشایع ترین سرطان در اطفال می باشد. این بیماران به عفونت های باکتریایی دچار می شوند. باکتری سراشیا مارسسنس یکی از علل عفونتهای بیمارستانی و همهگیریهای بخشهای نوزادان بهخصوص در بخشهای مراقبت ویژه میباشد. مورد: بیمارپسربچه 5 ساله مبتلا به لوسمی ALL از بیماران بستری در بیمارستان محک بود. بیمار چند هفته قبل تحت عمل جراحی قرار گرفته ودر بازوی سمت چپ پورت جاگذاری شده بود. از بیمار نمونه خون و ادرار گرفته شد که کشت ادرار و آنالیز ادرار منفی شد. اما کشت خون بیمار مثبت گزارش شد. سپس از پورت بیمار نمونه تهیه کردند وآنرا در ابتدا در محیط هایEMB ، بلادآگار وشکلات آگار کشت دادند که باکتری سراشیا مارسسنس تشخیص داده شد. سپس برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی از روش دیسک دیفیوژن بر طبق رهنمودهای CLSI سال 2013 استفاده گردید که سویه باکتری به بسیاری از آنتی بیوتیک های مورد استفاده مقاوم بود. نتیجه گیری: سراشیا مارسسنس ارگانیسمی می باشد که توانایی ایجاد باکتریمی وعفونت در افرادی که سیستم ایمنی آنها تضعیف یافته و به خصوص در کودکان مبتلا به لوسمی که از پورت استفاده می کنند، را دارد.

نوع مطالعه: گزارش موردی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1394/3/24 | پذیرش: 1395/4/12 | انتشار: 1395/7/20