جلد 29، شماره 2 - ( تابستان 1384 )                   جلد 29 شماره 2 صفحات 185-179 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Association between behavioral-environmental factors and obesity in primary school students of Ahwaz. Research in Medicine 2005; 29 (2) :179-185
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-144-fa.html
احمد رضا درستی ، مینا طباطبایی . ارتباط برخی عوامل محیطی - رفتاری با چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر اهواز . پژوهش در پزشکی. 1384; 29 (2) :179-185

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-144-fa.html


، : a.dorosty@mailcity.com
چکیده:   (14429 مشاهده)

سابقه و هدف : افزایش شیوع چاقی در کودکان و نوجوانان، محققین را بر آن داشته تا مطالعات گسترده ای را در زمینه عوامل مرتبط با چاقی در این گروه سنی انجام دهند .عوامل مربوط به دوران جنینی و سالهای نخست زندگی و همچنین عواملی که حاصل تغییر در شیوه زندگی هستند، در بسیاری از بررسیها مد نظر قرار گرفته اند .در این راستا، مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط این عوامل با چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر اهواز صورت گرفت.

مواد و روشها :طی یک نمونه گیری خوشه ای دو مرحله ای در سطح دبستانهای شهر اهواز در سال تحصیلی 82-1381، کلیه دانش آموزان 10 و 11 ساله ای که دارای نمایه توده بدن BMI بزرگتر یا مساوی صدک 95 مرجع ایرانی بودند، به عنوان گروه مورد (چاق (و همین تعداد (150 نفر (دانش آموز هم سن و هم جنس غیر چاق (BMI کوچکتر از صدک 85 همان مرجع (به عنوان گروه شاهد بررسی شدند .فعالیت فیزیکی دانش آموزان با استفاده از پرسشنامه فعالیت فیزیکی Baeck ضمن پرسش از دانش آموز ارزیابی گردید و سایر اطلاعات با پرسش از مادر دانش آموز جمع آوری شد.

یافته ها :با تجزیه و تحلیل داده ها، میانگین وزن تولد در دانش آموزان چاق به طور معنی داری بیش از دانش آموزان غیر چاق بود و همبستگی منفی و معنی داری بین BMI دانش آموزان چاق با سن شروع غذای کمکی یافت شد .مدت تماشای تلویزیون و بازی با رایانه و سایر وسایل الکترونیکی نیز با BMI دانش آموزان چاق همبستگی مثبت و معنی داری نشان داد .دانش آموزان گروه مورد در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کمتر می خوابیدند و فعالیت بدنی کمتری نیز داشتند .تفاوت آماری معنی داری از نظر نژاد، سن جنینی، فصل تولد، رتبه تولد، مدت تغذیه با شیر مادر و نظم خوابیدن بین دو گروه مورد و شاهد مشاهده نگردید.

نتیجه گیری :وزن بالای تولد، شروع زودرس غذای کمکی، تماشای طولانی مدت تلویزیون و بازی با رایانه و سایر وسایل الکترونیکی، کم بودن طول مدت خواب و فعالیت فیزیکی کم عوامل مرتبط با چاقی در دانش آموزان دبستانی شهر اهواز بودند .انجام بررسیهای بیشتر در این زمینه و در شهرهای دیگر می تواند اطلاعات کاملتری از عوامل مرتبط با چاقی در کودکان و نوجوانان ایرانی فراهم نماید.
متن کامل [PDF 173 kb]   (4030 دریافت)    
نوع مطالعه: عمومی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1382/9/7 | انتشار: 1384/3/25

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb