جلد 43، شماره 4 - ( 9-1398 )                   جلد 43 شماره 4 صفحات 257-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahim Zadeh K, Shahrbaf M A, Gholizadeh Ghozloujeh Z, Samadian M, Sharifi G, Mousavi Nejad A, et al . Evaluation of Prognostic Factors in Patients with Arteriovenous Malformations in Loghman Hakim Hospital. Research in Medicine 2019; 43 (4) :253-257
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1904-fa.html
ابراهیم زاده کاوه، شهرباف محمدامین، قلی زاده قوزلوجه زهره، صمدیان محمد، شریفی گیو، موسوی نژاد علی، و همکاران.. بررسی ویژگیهای پاتولوژیک ضایعه و نتایج درمان بیماران مبتال به مالفورماسیون شریانی-وریدی مغزی بیماران مراجعهکننده به بیمارستان لقمان حکیم. پژوهش در پزشکی. 1398; 43 (4) :253-257

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1904-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، s.asaadi90@gmail.com
چکیده:   (5043 مشاهده)
پیش‌زمینه: AVM یا بدشکلی شریانی وریدی یکی از موارد پاتولوژیک عروقی hsj که می‌تواند در قسمت‌های مختلف مغز ضایعه‌های عروقی ایجاد کند. این پاتولوژی عروقی سبب بروز عوارضی مانند خونریزی مغزی، صرع و ضایعه‌های عصبی می‌شود که برای پیشگیری و درمان این ضایعه‌ها باید به درمان AVM اقدام کرد. روش‌های درمانی این ضایعه شامل درمان‌های غیرجراحی، جراحی میکروسکوپیک و درمان رادیوسرجری با کامانایف است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی توصیفی ویژگی‌های بالینی و نتایج درمانی  بیماران جراحی شده به دلیل عارضه AVM شامل جنسیت، درجه ضایعه، محل ضایعه، نوع درمان و عوارض پس از درمان در بیمارستان لقمان حکیم از فروردین 1390 تا اسفند1396  است.
مواد و روش‌ها: این مطالعه با استفاده از بررسی اطلاعات استخراج شده از پرونده‌های بیماران مبتلا به AVM که ازسال‌های 90 تا  96 در بیمارستان لقمان حکیم تحت جراحی قرار گرفتند، انجام شد. در این مطالعه اطلاعات جمعیت‌شناختی و اطلاعات مربوط به عمل جراحی بیماران با مطالعه پرونده و مصاحبه با بیماران جمع‌آوری شد. پس از جمع‌آوری اطلاعات، داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 18 آنالیز شد.
نتایج: ازمیان 47 مورد مراجعه بین تاریخ‌های اشاره شده در مرکز جراحی اعصاب بیمارستان لقمان حکیم، 70.2درصد از بیماران را مردان و 29.8درصد را زنان تشکیل می‌دادند. 25 مورد از بیماران توسط جراحی میکروسرجیکال ریزکشن و 14 بیمار توسط درمان رادیو سرجری تحت درمان  و  هشت بیمار بدون انجام جراحی تحت پیگیری قرار گرفتند. عوارض درمان در 40 درصد از بیمارانی که جراحی شده بودند (10 بیمار) مشاهده شد که بیشترین عارضه در بیماران اختلال حرکتی گذرا بود.
نتیجه‌گیری: در نتیجه‌گیری حاصل از این مطالعه، می‌توان بیان کرد که استفاده از روش درمانی مناسب می‌تواند سبب بهبود علایم اولیه بیماران شود. با این حال باید تصمیم‌گیری برای انتخاب روش درمانی مناسب بر اساس شرایط بالینی بیماران و همچنین ارزیابی ]ثار احتمالی ناشی از عوارض ناخواسته درمان روی کیفیت زندگی بیماران انجام شود.
متن کامل [PDF 400 kb]   (1089 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: جراحی اعصاب
دریافت: 1397/4/31 | پذیرش: 1398/4/10 | انتشار: 1398/9/30

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb