جلد 43، شماره 4 - ( 9-1398 )                   جلد 43 شماره 4 صفحات 246-234 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghobadzadeh S, Ebtekar M, Ajdari S. Study the Effect of Air Pollution on the Number، Expansion and Suppressory Function of Cord Blood Regulatory T cells. Research in Medicine 2019; 43 (4) :234-246
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1975-fa.html
قبادزاده سمیرا، ابتکار معصومه، اژدری سهیلا. بررسی اثرات آلودگی هوا برتعداد، میزان تکثیر و عملکرد سرکوبگری سلول های T تنظیمی خون بند ناف. پژوهش در پزشکی. 1398; 43 (4) :234-246

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-1975-fa.html


تربیت مدرس ، ebtekarm@modares.ac.ir
چکیده:   (2978 مشاهده)
سابقه و هدف: آلودگی هوا یکی از عوامل اصلی تشدیدکننده آلرژی به ویژه در کودکان است. عوامل ژنتیکی به همراه  فاکتورهای محیطی در طول دوره جنینی در رحم  و مراحل ابتدایی زندگی بر تکامل و بلوغ سیستم ایمنی اثرگذارند. سلول‌های T تنظیمی نقش اساسی در حفظ تعادل سیستم ایمنی در مواجهه با آلاینده‌های محیطی دارند.
مواد و روش‌ها: خونگیری  بند ناف 10 نوزاد متولد شده از مادران ساکن در مناطق آلوده تهران و 10 نوزاد متولد شده از مادران ساکن در شهر دماوند انجام شد. سلول‌های تک هسته‌ای  با روش سانتریفیوژ گرادیان چگالی جدا شد. رنگ‌آمیزی فلوسیتومتری مارکرهای سطح سلولی  CD4,CD25,CD127و درون سلولی FoxP3  و رنگ‌آمیزی درون سلولی سیتوکین‌های سلول T تنظیمی IL-10 و TGF-β1انجام شد. جداسازی  تخلیص سلول‌های Tتنظیمی C‏D4+,CD25+  با روشMACS  و کشت سلول‌های Tتنظیمی  در حضور بیدهای کوت شده با آنتی‌بادی علیه CD3/CD28 به نسبت بید / سلول 1/1.انجام شد. فعالیت سرکوبگری سلول‌های T تنظیمی از طریق سنجش مهار تکثیر Teff ارزیابی شد.
یافته‌ها: در مطالعه حاضر درصد سلول‌های T تنظیمی IL-10+ و TGF-b1+ در نوزادان متولد شده در مناطق هوای پاک نسبت به هوای آلوده بالاتر بود. عملکرد سرکوبگری  سلول‌های T تنظیمی در شرایط
 In vitro در نسبت Teff/Treg (1/1) در نوزادان متولد شده در هوای آلوده نسبت به نوزادان به دنیا آمده در هوای پاک به طور معناداری کاهش یافته است. میزان تکثیر سلول‌های Treg در حضور IL-2 و بیدهای anti-CD3/CD28 در کشت دو هفته‌ای در نوزادان متولد شده در مناطق هوای پاک نسبت به هوای آلوده بالاتر بود.
 نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد عملکرد سرکوبگری سلول‌های T تنظیمی در خون بند ناف در نوزادان متولد شده از مادران ساکن در مناطق آلوده تهران نسبت به نوزادان متولد شده از مادران ساکن دماوند کاهش یافته است.  در مجموع مواجهه مزمن مادران  با آلاینده ذرات معلق در هوا قبل از حاملگی و در طول دوره بارداری ممکن است سبب کاهش عملکرد سلول‌های T تنظیمی شود و ریسک تشدید ابتلا به آلرری نوزاد را در طول زندگی افزایش دهد. 
متن کامل [PDF 1185 kb]   (1096 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: ایمنی‌شناسی
دریافت: 1397/11/7 | پذیرش: 1398/4/10 | انتشار: 1398/9/30

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb