جلد 44، شماره 3 - ( 6-1399 )                   جلد 44 شماره 3 صفحات 478-473 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mokhtari M, Nemati M, Yaghmaei M, Nazari L. Comparison of Outcomes of Incisional Infiltration with Lidocaine and Epinephrine Versus Lidocaine at the End of Cesarean Section Operation. Research in Medicine 2020; 44 (3) :473-478
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2012-fa.html
مختاری مژگان، نعمتی میترا، یغمایی مینو، نظری لیلا. مقایسه تاثیر انفیلتراسیون لیدوکایین به تنهایی و توام با اپی‌نفرین در محل انسزیون در پایان عمل سزارین. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (3) :473-478

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2012-fa.html

مرکز تحقیقات پیشگیری از بیماری های زنان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، nazari@sbmu.ac.ir
چکیده:   (2072 مشاهده)
سابقه و هدف: درد پس از عمل یک موضوع مهم بالینی است. تاکنون روش‌های متفاوتی برای کاهش درد پس از عمل بررسی شده است. با توجه به شیوع عمل سزارین و اینکه درد پس از سزارین می‌تواند روی سلامت مادر و نوزاد اثر بگذارد این مطالعه با هدف مقایسه اثر انفیلتراسیون لیدوکایین و اپی نفرین با لیدوکائین در محل انسزیون در پایان عمل سزارین در میزان درد، نیاز به مسکن و زمان شروع شیردهی و راه افتادن بیمار و زمان ترخیص بیمار پس از سزارین انجام شد.
روش بررسی: مطالعه روی 100 خانم باردار با حاملگی ترم کاندید سزارین الکتیو تحت بی‌حسی اسپاینال انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه انفیلتراسیون 20 ‌میلی‌لیتر لیدوکائین 2 % یا 20 میلی‌لیتر محلول حاصل از اضافه کردن یک چهارم آمپول یک میلی‌گرم در میلی‌لیتر آدرنالین در 50 سی‌سی لیدوکائین 2 % (رقت 200000/1 ) در زیرجلد پس از اتمام سزارین و قبل از بستن جدار تقسیم شدند. میزان درد و مصرف مسکن پس از عمل و زمان شیردهی، راه افتادن و ترخیص بیماران در دو گروه با آزمون‌های آماری تی مستقل، دقیق فیشر، و مجذور کی مقایسه شد.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که افرادی که در پایان عمل سزارین در محل انسزیون برای آنها لیدوکائین و اپی‌نفرین انفیلتره شد نسبت به گروهی که تنها لیدوکائین دریافت کردند به طرز معنی‌داری زودتر شیردهی را آغاز کرده  (018/0=P) و زودتر ترخیص شدند (010/0=P). هم چنین این افراد از 4 ساعت پس از عمل تا پایان روز اول پس از عمل نسبت به گروه لیدوکائین تنها شدت درد کمتری را تجربه کردند (001/0>P) و مصرف پتیدین آنها نیز در روز اول کمتر از گروه مقابل بود (001/0>P).
نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد اضافه کردن اپی‌نفرین به بی‌حس کننده‌های موضعی مانند لیدوکائین سبب طولانی کردن اثر بی‌حس کنندگی آن و کاهش مصرف میزان مخدر مورد نیاز پس از عمل و هم‌چنین کوتاه‌تر کردن زمان جراحی تا شیردهی و ترخیص بیمار می‌شود.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: زنان وزایمان
دریافت: 1398/1/24 | پذیرش: 1398/8/14 | انتشار: 1399/3/3