گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی دانشگاه حکیم سبزواری، سبزوار، ایران ، r.askari@hsu.ac.ir
چکیده: (2267 مشاهده)
زمینه و هدف: در سالهای اخیر پژوهش های زیادی در زمینه تاثیر تمرینات مقاوتی بر عملکرد جسمانی سالمندان انجام شده است. اما در زمینه تمرینات مقاومتی - سرعتی بر کارکرد و کیفیت عصبی-عضلانی افراد سالمند، پژوهش های کمی انجام شده است. در این مطالعه تاثیر12 هفته تمرین مقاومتی- سرعتی بر سطوح سرمی P3NP ،CAF و عملکرد جسمانی افراد مسن بررسی شد.
مواد و روش ها: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با شیوه پیش آزمون- پس آزمون بود.21 نفر از افراد مسن در دسترس هدفمند و به شکل تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه ها شامل گروه کنترل (10 نفر) و گروه تمرین مقاومتی - سرعتی (11 نفر) بودند. تمرینات ترکیبی از 3 ست تمرین مقاومتی- سرعتی با شدت 60-50 درصد 1RMو10-8 تکرار (13-10 ثانیه) همراه با راه رفتن در چهار جهت با شدت های متفاوت بود. قبل و بعد از دوره تمرینی آزمون های تن سنجی و عملکرد جسمانی شامل تعادل پویا، قدرت پویا، استقامتی تنفسی و مقادیر سرمی شاخص های P3NP و CAF در دو گروه به شیوه الایزا ارزیابی گردید. از آنالیز واریانس (ANOVA) با اندازه گیری های مکرر برای تحلیل تفاوت متغیرها در گروه های تحقیق استفاده شد.
یافته ها: تعادل پویا (16%)، قدرت پویا (28%) و استقامت قلبی تنفسی (4%) در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش داشت (05/0ρ<) و تغییری در شاخص توده بدنی مشاهده نگردید. ضمنا برنامه تمرینی بر روی سطوح سرمی P3NP و CAF تاثیر معناداری نداشته است (124/0 ρ=و 146/0 .(ρ=
نتیجه گیری: طبق یافته های پژوهش حاضر به نظر می رسد به نظر می رسد که عامل مداخله ای سبب بهبود قدرت پویا و استقامت قلبی- تنفسی می شود و بهبود تعادل احتمالا نشان دهنده کند شدن روندکاهش کیفیت عصبی - عضلانی در افراد سالمند باشد.
نوع مطالعه:
كاربردي |
موضوع مقاله:
تربیت بدنی و علوم ورزشی ( فیزیولوژی ورزشی - بیومکانیک ورزشی ) دریافت: 1398/4/19 | پذیرش: 1398/7/1 | انتشار: 1399/3/3
ارسال پیام به نویسنده مسئول