جلد 44، شماره 3 - ( 6-1399 )                   جلد 44 شماره 3 صفحات 441-436 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farhadi M, Lotfali E, Farhadi S F, Jolehar M. Evaluation of Antifungal Effects of Aqueous Extract of Mentha Longifolia Using 0.2% Chlorhexidine on Clinical Isolates of Candida Albicans from Oral Cavity of Patients with Leukemia. Research in Medicine 2020; 44 (3) :436-441
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2081-fa.html
تفتیان متینه، لطفعلی انسیه، فرهادی ساره، جولهر مریم. بررسی آثار ضد قارچی عصاره آبی گیاه پونه(Mentha longifolia)با کلرهگزیدین 0.2 درصد بر ایزوله‌های بالینی کاندیدای آلبیکنس جداشده ازحفره دهانی بیماران مبتلا به لوسمی. پژوهش در پزشکی. 1399; 44 (3) :436-441

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2081-fa.html

گروه انگل شناسی و قارچ شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، ensiehlotfali@sbmu.ac.ir
چکیده:   (1952 مشاهده)
سابقه و هدف : اخیراً گونه های کاندیدا با ظهور سویه های مقاوم در برابرعوامل ضد قارچ مورد توجه قرار گرفته اند. داروهای ضد قارچ معمولاً با عوارض جانبی همراه هستند. محصولات گیاهی بطور سنتی به عنوان داروی جایگزین برای درمان کاندیدیازیس مورد استفاده قرار گرفته است. بنابراین به نظر می رسد یافتن مواد ضد میکروبی جدید که عوارض جانبی کمتری دارند، حیاتی می باشد. در این مطالعه ما به بررسی اثرات ضد قارچی عصاره های آبی گیاه پونه (Mentha longifolia) بر روی گونه های کاندیدا بیماریزای دهان پرداختیم.
مواد و روش ها: این مطالعه تجربی بر روی کاندیدا آلبیکنس (10261 ATCC )  و ده گونه کاندیدا آلبیکنس جدا شده ازحفره دهانی بیماران لوسمی AML) و(ALL  مبتلا به برفک انجام شد. فعالیت ضد قارچی و حداقل غلظت مهار کننده عصاره Mentha longifolia مورد بررسی قرار گرفت و سپس نتایج  MIC با کلرهگزیدین و نیستاتین مقایسه شد. نتایج با آزمون  ANOVA  بررسی شد و از نرم افزار(21 : Ver) SPSS برای تحلیل یافته های میانگین و انحراف از معیار استفاده شد.
نتایج : به نظر می رسد نتایج MIC عصاره در محدوده 25/31 تا 125 میکروگرم بر میلی لیتر بود. در حالی که MIC کلرهگزیدین در محدوده 125 تا 250 میکروگرم بر میلی لیتر بود. همچنین اختلاف معنی داری بین MIC گونه های استاندارد و ایزوله های بالینی کاندیدا آلبیکنس مشاهده نشد
(05/0 <P ). براساس نتایج، عصاره آبی گیاه پونه در مهار رشد ایزوله های کاندیدا در مقایسه با کلرهگزیدین (001/0> P) موفق تر بود.
نتیجه گیری: اثرات مهاری عصاره گیاه پونه نشان داده است که این گیاه می تواند بصورت بالقوه به عنوان یک کاندید برای توسعه داروی ضد قارچی در درمان برفک در نظر گرفته شود.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: قارچ شناسی
دریافت: 1398/5/2 | پذیرش: 1398/7/14 | انتشار: 1399/3/3