جلد 24، شماره 2 - ( تابستان 1379 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 113-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarvghadi F, Shahbazian H, Hedayati M, Mehrabi Y, Azizi F. The Prevalence of Postpartum Thyroiditis in a Group of Tehranian Women (1998-1999). Research in Medicine 2000; 24 (2) :105-113
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2205-fa.html
سروقدی فرزانه، شهبازیان حاجیه، هدایتی مهدی، محرابی یدالله، عزیزی فریدون. شیوع تیروئیدیت پس از زایمان در گروهی از زنان شهر تهران. پژوهش در پزشکی. 1379; 24 (2) :105-113

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2205-fa.html


مرکز تحیقات غدد درون ریز و متابولیسم، بیمارستان طالقانی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
چکیده:   (2715 مشاهده)
تیروئیدیت بعد از زایمان یکی از بیماریهای خود ایمنی تیروئید است که طی سال اول بعد از زایمان بروز می کند. این بیماری با ایجاد دوره های گذرای پر کاری و کم کاری تیروئید باعث خواهد شد مشکلات جسمی و روحی مادر بروز کند. تعدادی از مادران نیز به کم کاری دائم تیروئید مبتلا خواهند شد. به دلیل آنکه شیوع بیماری و سیر آن قبلا" در ایران بررسی نشده بود، این مطالعه در سالهای ۱۳۷۷-۷۸ در تهران انجام پذیرفت.
روش بررسی: ۱۰۴۰ نفر از مادران مراجعه کننده به ۵ مرکز بهداشتی - درمانی تهران مورد بررسی قرار گرفتند. در هر فرد علائم کم کاری، پرکاری، وجود گواتر بر اساس تقسیم بندی سازمان جهانی بهداشت و آزمایشهای  Anti tg ,T۳,T۴, RT۳U, TSHو Anti tpo در ماه سوم و نیز ۴/۵ ، ۶ و ۹ ماهگی پس از زایمان بررسی شد. افرادی که از نظر آزمایشگاهی، عملکرد تیروئید آنان دچار اختلال بود در گروه بیمار و سایر افراد در گروه شاهد قرار گرفتند. در گروه بیمار در هر مراجعه سونوگرافی تیروئید انجام و با گروه شاهد مقایسه شده.
 نتایج: شیوع تیروئیدیت در گروه مورد مطالعه ۱۱/۴ درصد بود. از این تعداد، ۶۸ نفر مبتلا به کم کاری، ۴۲ نفر مبتلا به پرکاری ایزوله تیروئید و ۹ نفر ابتدا پرکار و سپس کم کار تشخیص داده شدند. طی مطالعه یک بیمار نیز مبتلا به گریوز تشخیص داده شد. از گروه بیماران مبتلا به کم کاری، ۳۳ نفر به علت شدت علائم به درمان با لووتیروکسین نیاز داشتند و از این گروه ۶ نفر پس از قطع درمان در ماه دوازدهم بعد از زایمان TSH بار دیگر به حد کم کاری تیروئید رسید. گواتر قابل مشاهده در ۲۱/۸ درصد گروه بیمار و ۶/۷ درصد گروه شاهد دیده شد (۰/۰۰۱>P). در صد پادتن منبت ضد تیروئید در دو گروه بیمار و شاهد برای Anti tpo به ترتیب ۵/ ۶۱ و ۱۹ و برای Anti tg  ۵۸ و۶ درصد بود(۰/۰۰۱ >P). تغییرات خاص سونوگرافی به صورت هیپواکوژنیسیتی و ناهمگنی بافت نیروئید در بیش از ۹۶ درصد گروه بیمار و کمتر از ۷ درصد گروه شاهد وجود داشت (۰/۰۰۱ >P). بین بروز تیروئیدیت و پیشینه بیماریهای تیروئید در فرد و با خانواده ، سن مادر ، جنس نوزاد، شیردهی و تعداد زایمانهای ما در ارتباط معنی داری به دست نیامد.
نتیجه گیری: این مطالعه نشان می دهد که تیروئیدیت بعد از زایمان در تهران از شیوع نسبتا بالایی برخوردار است. کم کاری تیروئید مادران اغلب به درمان نیاز دارد و گروهی نیز مبتلا به کم کاری دائم تیروئید خواهند شد.
متن کامل [PDF 5441 kb]   (1050 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/11/28 | پذیرش: 1398/11/28 | انتشار: 1398/11/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb