جلد 20، شماره 2 - ( تیر - شهریور 1375 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 110-96 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi S M. Epidemiological Study of Hip Fractures in the Elderly. Research in Medicine 1996; 20 (2) :96-110
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2328-fa.html
محمودی سیدمحسن، متوسلی مسعود، نجفی محمدرضا. بررسی اپیدمیولوژیک شکستگیهای هیپ در افراد مسن مراجعه کنندگان به بیمارستانهای امام حسین (ع) و شهید دکتر معیری (سالهای ۱۳۶۸-۷۲). پژوهش در پزشکی. 1375; 20 (2) :96-110

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-2328-fa.html


استاد یار گروه ارتوپدی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی شهید بهشتی،تهران،ایران.
چکیده:   (1247 مشاهده)
شکستگیهای هیپ یکی از شایعترین بحرانهای دوران پیری است. این شکستگیها باعث بروز مشکلات مهم فردی، اجتماعی و اقتصادی می شوند. ما بر اساس مطالعه دادههای موجود، ۳۵۴ بیمار را که از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۲ در بیمارستانهای امام حسین و شهیددکتر معیری بستری شده بودند، مورد بررسی قرار دادیم نزدیک به ده درصد از تختهای بیمارستانی ما در اشغال این گروه از بیماران بود. بیش از ۵۰ درصد شکستگیهای هیپ از نوع اینتر نرو کانتریک و ۳۷ درصد از نوع شکستگی گردن ران بود. سن شیوع شکستگیهای هیب در بیماران ما در دهه ۶ تا ۸ و در جهان در دهه ۷تا ۹ میباشد. به طور کلی، سن بیش از ۸۰ درصد از بیماران ما بیش از ۵۰ سال بود. به عبارت دیگر، می توان گفت که سن شکستگیهای هیب در کشور ما پایین و نیازمند بررسیهای بیشتر است. در این باره، پایین تر بودن در میزان امید به زندگی نیز نقش دارد. ۶۱ درصد از شکستگیهای بیمارن ما در فصلهای زمستان و بهار - یعنی فصلهای ریزش برف و باران - روی داده بود که نگران کننده می باشد و برای پیشگیری نیازمند برنامه ریزی مناسب است. ۸۰ درصد از شکستگیهای گردن ران و ۷۰ درصد از شکستگیهای اینترتر و کاتتریک در اثر یک زمین خوردن ساده روی داد. همچنین ۲۰ درصد از شکستگیهای هیب در اثر تصادفها اتفاق افتاده اند که آمار هشدار دهنده ای محسوب می شوند. به نظر می رسد حقوق افراد مسن و مراقبت از آنان نیازمند بازنگری جدی است.
وجود بیماریهای زمینهای قبلی باعث شده بود که بیماران ما شش برابر به مرگ و میر مستعدتر شوند، بنابراین، ضرورت کنترل زمان بندی شده این بیماریها در افراد مسن آشکار می شود ، اعمال جراحی در این بیماران با تاخیر زیاد صورت گرفته است که خود در افزایش ناتوانی و مرگ و میر بیماران نقش مهمی دارد. در این باره مدیریت خدمات بهداشتی مناسب می تواند گره گشا باشد. حدود ۲۰ درصد از شکستگیهای هیب در بیماران ما مورد عمل جراحی قرار نگرفتند که این نیز آمار بالا و نامطلوبی است و توجه بیشتر کادر درمانی را برای انتخاب عمل جراحی که عوارض کمتری به همراه دارد، طلب می کند.
متن کامل [PDF 6994 kb]   (502 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی )
دریافت: 1398/12/4 | پذیرش: 1398/12/4 | انتشار: 1398/12/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb