جلد 18، شماره 4 - ( دی - اسفند 1373 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 56-51 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shababi S, Bashiribod H. Cryptosporidiosis in Children Under 10 Years with Diarrhea in Ramsar, City Province of Mazanderan. Research in Medicine 1994; 18 (4) :51-56
شهابی ساعد، بشیری بد حسن. بررسی کریپتوسپوریدیوز در کودکان زیر ده سال مبتلا به اسهال. پژوهش در پزشکی. 1373; 18 (4) :51-56

دانشیاران گروه انگل شناسی و قارچ شناسی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی،تهران،ایران.
در این مطالعه که از اول تیر لغایت دهم مهرماه سال ۱۳۷۲ در شهر رامسر انجام گرفت، تعداد ۴۳۱ نمونه مدفوع اسهالی از نظر آلودگی به انگل کریپتوسپوریدیوم مورد بررسی قرار گرفتند، جهت تشخیص میکروسکپیک اوسیست کریپتوسپوریدیوم، گسترشهای مدفوع به روش اسید فاست اصلاح شده، رنگ آمیزی شدند. از ۴۳۱ نمونه مدفوع آزمایش شده، ۱۴ نمونه (۳/۲۵ درصد) مثبت تشخیص داده شدند. ۶ نفر از بیماران پسر و ۸ نفر دیگر دختر بودند، لیکن آزمون آماری بین جنسیت و بیماری رابطه معنی داری را نشان نداد . پائینترین و بالاترین سن آلودگی به ترتیب ۷ ماه و ۳ سال و دو ماه بود. بیشترین میزان آلودگی در گروه سنی صفر-۳ سالگی مشاهده شد. میانگین دوره بیماری در کودکان، ۱۱/۵روز و مدت زمانی که ناراحتی گوارشی وجود داشت بین دو روز تا یک ماه در نوسان بود. از بیماران مبتلا به انگل کریپتوسپوریدیوم دو نفر دارای آلودگی توامان به ترتیب به ژیاردیا لامبلیا و ایزوسپورابلی بودند.
دریافت: 1398/12/12 | پذیرش: 1398/12/12 | انتشار: 1398/12/12