جلد 17، شماره 1 و 2 - ( فروردین - شهریور 1372 )                   جلد 17 شماره 1 و 2 صفحات 30-23 | برگشت به فهرست نسخه ها

Froozani M D, Mohammad K, Kohdani F, Holakoie Naini K. Relationship between Birth Interval with the Nutritional Status of Children. Research in Medicine 1993; 17 (1 and 2) :23-30
فروزانی مینودخت، محمد کاظم، کوهدانی فریبا، هلاکولی نائینی کورش. ارتباط بین فاصله موالید با وضع تغذیه کودکان. پژوهش در پزشکی. 1372; 17 (1 و 2) :23-30

دانشیار دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران،تهران،ایران
هدف اصلی این مطالعه، بررسی ارتباط موالید - به عنوان یک متغیر اصلی - با وضعیت تغذیه براساس اندازه های تن سنجی (Antropometry) کودکان صفر تا ۵ ساله حومه بندرعباس می باشد. برخی از متغیرهای دیگر (متغیر فرعی) نیز، مورد بررسی قرار گرفتند تا از تاثیرات دخالتگر آنها بر همبستگی فاصله موالید با وضع تغذیه جلوگیری شود . با استفاده از نمونه گیری خوشه ای، ۳۰ روستا مشخص شد. از هر روستا ۱۵ تا ۲۰ کودک صفر تا پنج ساله، به طور تصادفی، انتخاب شدند. کودکان ۴۲۶ نفر (۲۳۶ پسر و ۱۹۰ دختر) بودند. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه و تن سنجی جمع آوری و برای تجزیه و تحلیل آنها از روش آماری برگشت (Regression) گام به گام استفاده شد. نتایج حاصله نشانداد که کوتاه شدن فاصله موالید سبب بدتر شدن وضع تغذیه گذشته ( ۰/۰۰۰۹۵ =P) و مجموع حال و گذشته ( ۰/۰۰۱۴=P) کودکی می شود. همچنین در خانواده هایی که تعداد فرزندان فوت شده زیادتر بود وضع تغذیه گذشته ( ۰/۰۰۰۱=P) کودکان بدتر بوده است. افزایش سن کودکان نیز سبب بدتر شدن وضع تغذیه حال (۰/۰۰۲۴=P) کودک شده است.
دریافت: 1398/12/12 | پذیرش: 1398/12/12 | انتشار: 1398/12/12