جلد 47، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 47 شماره 1 صفحات 123-108 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Navabi R, Moradi M, Parvizpour F, Soleimai M, Jafarian A. A Review of Progress and Challenges in Pancreatic Endocrine Tissue Bioengineering for Treatment of Type 1 Diabetes. Research in Medicine 2023; 47 (1) :108-123
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3190-fa.html
نوابی رقیه، مرادی مریم، پرویزپور فرزاد، سلیمانی مسعود، جعفریان عارفه. مروری بر پیشرفت‌ها و چالش‌ها در حوزه مهندسی زیستی بخش اندوکرین بافت پانکراس در درمان دیابت نوع 1. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (1) :108-123

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3190-fa.html


مرکز تحقیقات و بانک فراورده های پیوندی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، a-jafarian@sina.tums.ac.ir
چکیده:   (893 مشاهده)
سابقه و هدف: درمان رایج برای بیماران دیابت نوع 1 که در آن سلول‌های بتای پانکراس در اثر حمله سیستم ایمنی خودی تخریب شده‌اند، تزریق انسولین است. از آنجا که این روش درمانی در مقایسه با عملکرد انسولین طبیعی مترشحه از پانکراس، قادر به حفظ کامل همئوستاز گلوکز نیست؛ در حوزه مهندسی بخش اندوکرین بافت پانکراس، استراتژی‌های مختلف درمانی مطرح شده است که مقاله مروری حاضر، به معرفی و بررسی آنها می پردازد.
روش کار این مطالعه یک بررسی مروری است که با استفاده از کلید واژهای Tissue engineering, Pancreas Type 1, Diabetes, Extracellular Matrix  Endocrine Pancreas, Artificial Organ, Insulin Producing cells, Three - dimensionalدر بانــک‌هــای اطلاعــاتیPubMed / MEDLINE و Web of Science، به جســت‌وجوی مقــالات حداقل 20 سال قبل تا  دسامبر 2003 پرداخته و 53 مقاله و دو کتاب مــرتبط بــا موضــوع بررسی شده است.
یافتهها: نتایج به دست آمده از تحلیل مقالات و کتاب‌های مرتبط با موضوع به زبانی روان و کاربردی ارائه شده است. بر اساس نتایج، استفاده از سلول‌های شبه بتای حاصل از سلول‌های بنیادی و سلول‌های جانبی، داربست‌ها، روش‌های انکپسوله کردن سلول‌ها و پیوند در نواحی مختلف و به دور از سیستم ایمنی، می‌توانند به عنوان روش‌های امیدوار‌کننده در درمان دیابت نوع 1 مطرح باشند.
نتیجهگیری: در نتیجه، رویکردهای نوین مرتبط به حوزه مهندسی بافت پانکراس شامل راهکارهای متعددی مانند استفاده از سلول‌های بنیادی جنینی و بالغ، استفاده از داربست‌های طبیعی و سنتتیک در جهت هدایت و سازماندهی بافت‌های مورد نظر، استفاده از چاپگر‌های زیستی سه‌بعدی، ارگانوئیدهای ترشح‌کننده انسولین و ایجاد پانکراس بر روی تراشه از مهم‌ترین ابزارهای موثر در جهت غلبه بر این چالش‌ها مطرح شده‌اند.
متن کامل [PDF 1091 kb]   (312 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: داخلی: ( غدد، ریه، گوارش، کلیه، خون، روماتولوژی، طب سالمندان)
دریافت: 1401/3/22 | پذیرش: 1401/8/17 | انتشار: 1401/11/9

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb