چکیده: (13112 مشاهده)
سابقه و هدف: بیماری کیست هیداتیک یکی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان است که عامل آن کرم سستودی از جنس اکینوکوکوس میباشد. این بیماری در تمام نقاط دنیا از جمله ایران دیده میشود و از دیدگاه بهداشتی و اقتصادی حائز اهمیت
میباشد. آزمونهای سرولوژیک به همراه روشهای پرتونگاری از عوامل اصلی تشخیص و نیز شناسایی مناطق آلوده میباشند که روش مناسبی برای کنترل عفونت در بین انسانها بهشمار میروند. هدف از مطالعه حاضر بررسی سرواپیدمیولوژیک کیست هیداتیک در مناطق روستایی شمیرانات تهران و قدرت تشخیص IFA بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی 437 نفر از ساکنین مناطق روستایی شمیرانات تهران بطور تصادفی انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. پس از نمونهگیری، بر روی سرم این افراد تست ایمونوفلوئورسانس غیرمستقیم انجام گرفت و بر روی نمونههای مشکوک و یا مثبت تست الیزا انجام شده و نتایج بررسی گردید.
یافتهها: تحقیق بر روی 437 نفر شامل 276 زن و 161 مرد در محدوده سنی 76-4 سال انجام گرفت. از تعداد کل افراد بررسی شده، 1 نفر مثبت (22/0%) و 7 نفر مشکوک بودند.
نتیجهگیری: با توجه به درصد آلودگی بهنظر میرسد که برنامههای بهداشتی در این منطقه مناسب میباشد. میزان شیوع این بیماری در این منطقه هشدار دهنده نمیباشد. همچنین مجاورت ساکنین این منطقه با الگوی مدرن شهرنشینی میتواند یکی از عوامل مهم پائین بودن میزان شیوع این عفونت باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1386/5/13 | انتشار: 1385/6/24