سابقه و هدف: با توجه به اهمیت نگرانی از میزان مقاوم بودن RIF و با توجه به آمار سازمان جهانی بهداشت 399000-501000 گزارش کردند و با اطلاع نداشتن از این وضعیت در تهران این مورد گزارش شد. هدف از این مطالعه استفاده از روش GeneXpert MTB / RIF برای ارزیابی الگوهای مقاومت RIF در موارد سل ریوی خلط مثبت و تست مقاومت RIF در سویههای MTB موارد مشکوک بالینی MDR- TB در تهران بود.
روش کار: تحقیق روش توصیفی انجام شده از اول فروردین 1400 تا 30 اسفند 1400 انجام شد. روش و تحقیق توصیفی روی 1000 نمونه بالینی افراد مشکوک به سل انجام شد. همه نمونهها در مرکز سل استان مورد مطالعه برای آزمایش میکروسکوپی و کشت قرار گرفتند. آزمایش حساسیت دارویی به داروی خط اول ضد سل برای کشت MTB مثبت روی محیط کشت Löwenstein- Jensen (LJ) به روش نسبت انجام شد. تمام ایزولههای مقاوم و حساس به RIF توسط GeneXpert شناسایی شدند و شیوع میزان مقاومت در نمونهها تعیین و میزان واقعی آن در جامعه برآورد شده است. سپس با استفاده از نرمافزار SPSS میزان مقاومت و عوامل مؤثر بر آن بررسی شدند.
یافتهها: با توجه به این شیوع در این نمونهها در این تحقیق از 440 نمونه مثبت تعداد سه نمونه مثبت یا 0/07 درصد مقاوم بوده است.
نتیجهگیری: به نظر میرسد مقاومت به ریفامپین مسئله خیلی بزرگی نیست و جای نگرانی نیست. در نتیجه، شیوع مقاومت دارویی در این منطقه مطالعه شده نسبتاً پایین بود. پیشنهاد ما این است که مطالعههای بیشتری در مناطق مختلف این کشور انجام شود تا کارایی GeneXpert و اینکه آیا میتواند در ایران مفید و مؤثر باشد، ارزیابی شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |