جلد 47، شماره 3 - ( 9-1402 )                   جلد 47 شماره 3 صفحات 76-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.IAU.PS.REC.1401.360

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babalooei Z, Mirsamadi E S, Nasiri M J, Javidi J. Investigation of mcr-1 Gene (Colistin Resistance Gene) Existence in Escherichia coli Isolates Separated from Ross and Aryan Broiler Chicks. Research in Medicine 2023; 47 (3) :69-76
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3242-fa.html
بابالویی زهره، میرصمدی النازسادات، نصیری محمدجواد، جاویدی جمال الدین. بررسی وجود ژن mcr-1 (ژن مقاومت به کلیستین) در اشریشیا کلی جداشده از جوجه‌های یک‌روزه گوشتی نژاد راس و آرین. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (3) :69-76

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3242-fa.html


گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، علوم پزشکی تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران. ، elnaz_mir62@yahoo.com
چکیده:   (412 مشاهده)
سابقه و هدف: اشریشیا کلی باسیل میله‌ای شکلِ گرم منفی است که به‌عنوان یک پاتوژن اصلی با طیف گسترده‌ای از اهمیت در طیور پرورشی است و در دنیا سالانه ضررهای اقتصادی قابل‌توجهی را به صنعت طیور کشور به دلیل افزایش تلفات تحمیل می‌کند. مقاومت آنتی‌بیوتیکی در این ارگانیسم به‌عنوان یک چالش اساسی در سراسر جهان مورد بحث است. بنابراین، هدف از این مطالعه بررسی وجود ژن mcr-1 (ژن مقاومت به کلیستین) در اشریشیا کلی جداشده از جوجه‌های یک‌روزه گوشتی نژاد راس و آرین است.
روش کار: در این مطالعه توصیفی - مقطعی که در یک بازه زمانی چهار ماهه انجام شد، تعداد 120 جدایه غیرتکراری از اشریشیا کلی از نمونه جوجه یک‌روزه گوشتی نژاد راس و آرین که از مرغداری‌های مختلف به آزمایشگاه کوثر تهران ارسال می‌شود، جمع‌آوری شد. سویه‌های اشریشیا کلی با استفاده از آزمون‌های رایج بیوشیمیایی و میکروبیولوژی استاندارد شناسایی شدند. تعیین حداقل غلظت مهاری (MIC) با روش Colistin Broth Disk Elution طبق دستورالعمل CLSI برای آنتی‌بیوتیک کلیستین انجام شد. با روش PCR حضور ژن‌های مقاومت به کلیستین بررسی شد.
یافتهها: 120 ایزوله اشریشیا کلی بر اساس نتایج MIC هیچ‌گونه مقاومتی به دیسک کلیستین نشان نداد و تمام لوله‌ها به جز شاهد شفاف شد. در تست پی سی آر وجود ژن mcr-1 صفر درصد گزارش شد.
نتیجهگیری: نتیجه‌گیری می‌شود که با وجود نقش مهم حیوانات مولد غذا در انتقال مقاومت آنتی‌بیوتیکی، طیور بررسی شده منبع اصلی حمل ژن mcr-1 در ایران نبودند. این مطالعه نشان می‌دهد که بر اساس دستورالعمل‌های CLSI، روش انتشار دیسک نمی‌تواند مقاومت به کلیستین یا نگه‌داشتن عناصر ژنتیکی متحرک را منعکس کند، که برخی از مطالعه‌های قبلی در مورد مقاومت به کلیستین در ایران ممکن است گمراه‌کننده باشند. مطالعه‌های کمی با روش‌های مولکولی مقاومت به کلیستین را در ایزوله‌های اشریشیا کلی جداشده از حیوانات در ایران بررسی کرده‌اند. ارتباط احتمالی بین صنعت پرورش خوک و سطح بالای حمل mcr در برخی کشورها باید در مطالعه‌های آینده‌نگر بعدی روشن شود.
 
متن کامل [PDF 1084 kb]   (111 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1401/10/19 | پذیرش: 1402/6/4 | انتشار: 1402/9/28

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb