جلد 47، شماره 4 - ( 12-1402 )                   جلد 47 شماره 4 صفحات 48-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SSRC.REC.1402.062

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alinia A, Moein A. The Effects of Aerobic Training and High - Fat Diet on Resistin Resting Serum Level and Leptin to Adiponectin Ratio in Male Rats. Research in Medicine 2024; 47 (4) :33-48
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3264-fa.html
علی نیا علی، معین اکبر. تأثیر یک دوره فعالیت ورزشی هوازی به همراه رژیم غذایی پر چرب بر سطوح سرمی استراحتی رزیستین و نسبت لپتین به آدیپونکتین رت‌های نر. پژوهش در پزشکی. 1402; 47 (4) :33-48

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3264-fa.html


گروه تربیت بدنی مرکز سردرود، دانشگاه آزاد اسلامی، سردرود، ایران. ، dr.h.moein@gmail.com
چکیده:   (583 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به نقش رزیستین، لپتین و آدیپونکتین در فعالیت‌های سوخت‌و‌سازی به ویژه در ارتباط با فعالیت ورزشی و بافت چربی و تحقیق‌های اندک در این زمینه،  تحقیق حاضر با هدف بررسی تأثیر یک دوره فعالیت ورزشی هوازی به همراه رژیم غذایی پر چرب بر سطوح سرمی استراحتی رزیستین و نسبت لپتین به آدیپونکتین رت‌های نر انجام شد.
روش کار: نوع پژوهش در مطالعه حاضر، تجربی بود. تعداد 28 سر رت نر نوجوان در سن چهار‌هفتگی به طور تصادفی به چهار گروه: رژیم معمولی کنترل (N = 7)، رژیم معمولی تمرین (N = 7)، رژیم پرچرب کنترل (N = 7) و رژیم پرچرب+  تمرین (N = 7) تقسیم شدند. گروه تغذیه پر چرب به مدت 30 روز تحت رژیم غذایی پرچرب (kcal/g 5/817  :HF) قرار گرفتند. از شصتمین روز زندگی رژیم غذایی با چربی معمولی (kcal/g 3/801 :NF) اعمال شد. برنامه فعالیت ورزشی هوازی به مدت چهار هفته سه بار در هفته (12 جلسه و از روز هفتادم تا نود و هشتم زندگی) و 40 دقیقه با سرعت (cm/s50) به مدت 40 دقیقه انجام شد. برای سنجش پارامترهای بیوشیمیایی رزیستین، آدیپونکتین و لپتین از روش الایزا استفاده شد. از آزمون تحلیل واریانس عاملی برای آنالیز آماری استفاده شد. در صورت نیاز به مقایسه‌های تعقیبی برای مقایسه دو به دوی گروه‌ها، با توجه به نتایج آزمون لون، از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد رژیم غذایی پرچرب سبب افزایش معنادار (0/001P = ) سطوح سرمی لپتین (1/12 ± 12/77)، نسبت لپتین به آدیپونکتین (0/13 ± 0/62) و رزیستین (0/58 ± 4/22) و کاهش معنا‌دار (0/01P = ) آدیپونکتین (4/28 ± 21/12) رت‌های نر شد؛ با این حال، فعالیت ورزشی هوازی با افزایش معنادار (0/003P = )  سطوح سرمی لپتین (0/96 ± 6/17)، نسبت لپتین به آدیپونکتین (0/03 ± 14/0) و رزیستین (0/69 ± 2/42) و افزایش معنا‌دار (0/001P = ) آدیپونکتین (4/9 ± 42/74) رت‌های نر همراه شد.
نتیجهگیری: به نظر می‌رسد مداخله فعالیت ورزشی هوازی آثار مفیدی بر سطوح آدیپونکتین، لپتین و رزیستین و نسبت لپتین به آدیپونکتین در کنار رژیم غذایی پرچرب دارد. از سویی، رژیم غذایی پرچرب با آثار سوء بر سطوح این سایتوکاین‌ها و رزیستین همراه است.
متن کامل [PDF 1241 kb]   (186 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: تربیت بدنی و علوم ورزشی ( فیزیولوژی ورزشی - بیومکانیک ورزشی )
دریافت: 1402/1/14 | پذیرش: 1402/8/8 | انتشار: 1402/12/14

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb