جلد 48، شماره 3 - ( 9-1403 )                   جلد 48 شماره 3 صفحات 51-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.SBMU.MSP.REC.1398. 770

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehbanipour R, Nikmanesh B, Eslami G, Hashemi A, Ghalavand Z. Study of Antibiotic Resistance Pattern and Mutation in Trm Gene of Acinetobacter Baumannii Isolated from Hospitalized Patients in Children's Medical Center in Tehran in 2019. Research in Medicine 2024; 48 (3) :40-51
URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3388-fa.html
دهبانی پور راضیه، نیک منش بهرام، اسلامی گیتا، هاشمی علی، قلاوند زهره. تعیین الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بررسی موتاسیون در ژن trm در سویه‌های اسینتوباکتر بامانی جدا شده از بیماران بستری در مرکز طبی کودکان در شهرتهران در سال 1398. پژوهش در پزشکی. 1403; 48 (3) :40-51

URL: http://pejouhesh.sbmu.ac.ir/article-1-3388-fa.html


گروه میکروب‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران. ، zghalavand@sbmu.ac.ir
چکیده:   (412 مشاهده)
سابقه و هدف: اسینتوباکتر بامانی یکی از مهم‌ترین عوامل شایع عفونت­های بیمارستانی بوده و عفونت­های ناشی از این ارگانیسم عامل مرگ‌و‌میر بالا در کودکان است. بروز مقاومت به آنتی‌بیوتیک­های خط آخر درمان در اسینتوباکتر بامانی نگران‌کننده است. هدف این مطالعه، مشخص کردن الگوی مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بررسی موتاسیون‌های رخ داده در ژن trm در سویه‌های مقاوم به تایگه سایکلین به عنوان یکی از مکانیسم­های مقاومت به تایگه سایکلین در ایزوله­های اسینتوباکتر بامانی جدا شده از کودکان است.
روش کار: در این مطالعه مقطعی- توصیفی سویه‌های اسینتوباکتر بامانی در مدت یک سال از کودکان بستری در مرکز طبی کودکان تهران جمع‌آوری شدند. تشخیص قطعی سویه‌ها از طریق شناسایی ژن­های blaOXA-51-like و rpoB به وسیله واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) انجام شد. سپس تست آنتی بیوگرام با روش Kirby- Bauer برای تعیین مقاومت آنتی‌بیوتیکی این سویه‌ها انجام شد. برای بررسی حساسیت به کلیستین و تایگه سایکلین به ترتیب از روش­های میکرودایلوشن براث و E-test استفاده شد. حضور ژن­ trm به روش PCR بررسی شد. بررسی موتاسیون­های احتمالی در ژن­ trm از طریق تعیین توالی سویه‌های مقاوم به تایگه سایکلین صورت گرفت. میزان مقاومت در نمونه‌ها تعیین و موتاسیون ژن‌ها مشخص و میزان واقعی آن در جامعه بر آورد شد.
یافتهها: تعداد 67 سویه اسینتوباکتر بامانی طی یک‌سال جدا شد. تمامی سویه‌ها نسبت به کلیستین حساس بودند. سه ایزوله مقاوم به تایگه سایکلین با MIC= 8 mg/l شناسایی شدند (با شیوع 4/4 درصد) و 13 ایزوله حساسیت متوسط نسبت به تایگه سایکلین داشتند. نتایج تعیین توالی سه ایزوله مقاوم به تایگه سایکلین نشان داد که هر سه سویه واجد موتاسیون در ژن trm بودند.
نتیجهگیری: به نظر می‌رسد که در کودکان مبتلا به عفونت‌های ناشی از اسینتوباکتر بامانی مقاوم به چند دارو تایگه سایکلین به عنوان یکی از داروهای خط آخر درمان استفاده می‌شود، در صورت مقاوم شدن باکتری‌ها به این آنتی‌بیوتیک، درمان با مشکل مواجه خواهد شد. این امر بر لزوم بررسی بیشتر مکانیسم‌های مقاومت برای پیشگیری از پیدایش مقاومت‌های آتی تأکید می‌کند. همچنان‌که در این مطالعه نقش مهم موتاسیون­ در ژن trm در مقاومت اسینتوباکتر بامانی به تایگه سایکلین نشان داده شده است.
 
متن کامل [PDF 1221 kb]   (117 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: میکروب‌شناسی
دریافت: 1403/3/27 | پذیرش: 1403/5/21 | انتشار: 1403/11/1

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons License
This Journal is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License | Research in Medicine

Designed & Developed by : Yektaweb