، Dalimi4@yahoo.com
چکیده: (12001 مشاهده)
سابقه و هدف: با توجه به شیوع انواع کریپتوسپوریدیوم در اشخاص با سیستم ایمنی کارآمد و ناکارآمد و ضرورت تمایز گونههای انسانی و حیوانی و اهمیت استفاده از ژن 18srRNA این پژوهش در شهر تهران انجام گرفت. هدف این تحقیق تمایز ایزولههای کریپتوسپوریدیوم جدا شده از انسان و گاو با استفاده از قطعه 1055 جفت نوکلئوتید ژن 18S rRNA بود.
روش بررسی: تعداد 1020 نمونه مدفوع انسانی و940 نمونه مدفوع گاوی با استفاده از روش اسید فست اصلاح شده مورد بررسی قرار گرفت و نمونههای مثبت تعیین شد. DNA نمونههای مثبت توسط کیت Qia Amp استخراج گردید و بعد با استفاده از 4 پرایمر طراحی شده یک قطعه DNA به تعداد 1055 جفت نوکلئوتید از ژن 18s rRNA باروش Nested- PCRتکثیر شد و محصول PCR دوم برای تعیین گونه کریپتوسپوریدیوم توسط آنزیمهای Ssp1 و Vsp1 هضم شد و روی ژل آگاروز 5/2% و رنگآمیزی اتیدیوم بروماید الکتروفورز گردید.
یافتهها: در مطالعه فوق، تعداد موارد مثبت انسانی 12 و موارد مثبت گاوی 23 نمونه تعیین شد. تمامی نمونههای مثبت با روش مولکولی مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج روش اول تأیید شد. همه نمونههای گاوی و 10 نمونه انسانی دارای حرکت الکتروفورتیک مشابه بر روی ژل آگاروز 5/2% بود که تائیدکننده گونه کریپتوسپوریدیوم پاروم گاوی بود ولی 2 نمونه انسانی دارای باندهای متفاوت بودند که تعیین سکانس شد و تمایزشان با نمونههای گاوی و انسانی بدست آمده تأئید گردید.
نتیجهگیری: با وجودی که محققین در سایر کشورها کریپتوسپوریدیوم پارووم را بعنوان عامل اصلی کریپتوسپوریدیوزیس انسانی معرفی کردهاند، آلودگی به نوع هومینیس را نیز حائز اهمیت دانستهاند. در این تحقیق نیز آلودگی انسان به دو نوع کریپتوسپوریدیوم پاروم و هومینیس مشاهده شد که گونه غالب آن کریپتوسپوریدیوم پاروم بود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بین رشته ای ( مدیریت آموزشی، تحقیقات آموزشی، آموزش پزشکی ) دریافت: 1387/4/12 | انتشار: 1387/3/26
ارسال پیام به نویسنده مسئول